D66: Voorkom scooterchaos door plotselinge vertrek GoSharing

Peter Mekers - Beeld: Martijn Beekman

Op de elektrische deelscooter even een ritje naar het strand, of naar je favoriete horecazaak of winkel. Duizenden Hagenaars doen het, maar sinds twee weken is het lastiger geworden doordat de deelscooters van GoSharing plotseling niet meer beschikbaar zijn. Niet alleen zijn mensen nu minder snel van A naar B, maar op sommige plekken kan het tot chaos leiden, waarschuwt raadslid Peter Mekers.

Voorkom parkeerchaos

Duizenden Hagenaars gebruiken elke dag een deelscooter van een van de paar deelscooterbedrijven. De elektrische scooters zijn daarmee een mooie vervanging van de auto. Maar de deelscooters van GoSharing zijn plotseling bijna allemaal verdwenen en de dienst is momenteel niet meer beschikbaar. “Het gevolg: inwoners hebben minder kansen om zich elektrisch te verplaatsen door onze mooie stad” stelt Mekers. Maar GoSharing leverde meer dan scooters. Het bedrijf leverde ook de broodnodige parkeercoaches op het Scheveningse strand. “Deze coaches helpen parkeerchaos voorkomen en minder coaches betekent meer problemen op Scheveningen”.

Zorg voor eerlijke verdeling door Den Haag

Het mogelijke uitvallen van GoSharing biedt wel kansen. “Niet elke deelscooter is overal verkrijgbaar. Sommige wijken sterven ervan, terwijl andere wijken verboden gebied zijn”, ziet Mekers. “Maar iedereen moet de vrijheid en kansen hebben om zich te verplaatsen door onze prachtige stad.” Het raadslid wil daarom dat het college gaat kijken of er in nieuwe contracten kan worden opgenomen dat deelscooters door de hele stad beschikbaar zijn. Mekers: “Laten we ervoor zorgen dat iedere inwoner van Den Haag gelijke kansen heeft om gebruik te maken van deelvervoer, ongeacht in welke wijk je woont.”