Peter Mekers

Beeld: Martijn Beekman

Peter is ons raadslid die alles weet van de woningmarkt.

Hij heeft de portefeuilles:
– Wonen en volkshuisvesting
– Mobiliteit
– Welzijn
– Stadsdeel Loosduinen

  • 37 jaar
  • Den Haag

Toen ik in Den Haag kwam wonen kwam ik in een klein kamertje bij een huisjesmelker terecht. Het huis zat vol problemen, maar alles dat we vroegen was teveel gevraagd. Sterker nog, ik mocht blij zijn dat ik een raam in mijn kamer had. Die kamer heb ik snel verlaten, maar wat ik nooit meer ben kwijtgeraakt is mijn drive om iedereen een goede woning te geven.

Een van de grootste problemen voor mensen is het vinden van een woning. Een hele generatie aan jonge Hagenaars komt niet verder met hun leven omdat ze vast zitten in een studentenkamer, in een studiootje of zelfs bij hun ouders op zolder. De wonignood maakt dus meer stuk dan je lief is. Maar de woningnood los je alleen op met kennis over wonen. En die kennis heb ik.

In mijn werk ben ik de brug tussen de bewoners van sociale woningen en de woningbouwcorporaties. Ik ben elke dag bezig met ervoor zorgen dat iedereen prettig kan wonen, dat iedereen een woning heeft die bij ze past, en dat op die manier iedereen zich thuis kan voelen in Den Haag. Al die kennis neem ik mee de raad in.