100% betaalbare huur in appartementcomplex op Melkweg 3

Beeld: onbekend

Vandaag 25 november heeft de Raad met grote meerderheid het Bestemmingsplan voor Melkweg 3 vastgesteld. Op die plaats, direct naast La Luna, staat nu een oud kantoorpand, dat gaat worden vervangen door een appartementengebouw met 18 woningen sociale huur en 12 woningen middenhuur. Aan die woningen is een grote behoefte in onze gemeente.

D66 is blij dat dit project nu doorgang kan vinden. Wij vinden dat het goed aansluit bij de gebouwen er omheen, al begrijpen we natuurlijk ook dat een aantal bewoners van La Luna niet blij zijn dat dit gebouw in hun uitzicht komt te staan.

D66 vindt dat parkeerplaatsen op eigen grond moeten worden gerealiseerd, maar in dit geval lukte dat niet helemaal.  In de Commissie van 11 november deed de wethouder, mevrouw Madeleine Bakker, op onze vragen  de toezegging dat dit een uitzondering is en zal blijven. Omdat de SSW een aantal (huur) plaatsen in de parkeergarage ernaast gereserveerd houdt, vinden we dit acceptabel.

Het huidige bouwbesluit dwingt helaas nog geen klimaatadaptief bouwen af. De wethouder zegde toe om met de initiatienemer te overleggen welke klimaatadaptieve maatregelen, naast halfverharde parkeerplaatsen, nog  meer in het complex kunnen worden opgenomen.