Martijn Huysmans

Martijn Huysmans - Beeld: RV Frankena

In 2018 verhuisde ik voor het werk vanuit België naar De Bilt. Sindsdien woon ik met veel plezier samen met mijn man in onze mooie gemeente. Ik ben actief als vrijwilliger bij diverse lokale verenigingen, waaronder de voedselbank De Bilt.

  • 34 jaar
  • Leuven, België
  • De Bilt
  • Hij/hem

Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor brede welvaart en welzijn. De gemeente heeft op dit vlak heel wat beleid in handen. In de eerste plaats wil ik zorgen dat wonen in De Bilt toegankelijk blijft. Als universitair docent en voormalig vrijwilliger in het jeugdwerk heb ik bijzondere aandacht voor jongeren. Om onze welvaart in de toekomst te behouden, is het belangrijk dat we streven naar duurzaamheid op ecologisch en financieel vlak.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Van Boetzelaerpark. Ik ga er graag wandelen (o.a. als wandelmaatje), net als in de bossen in onze gemeente.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Inwoners en met name jongeren nog blijer maken met onze mooie natuur, hoogwaardige tewerkstelling, en aanbod voor sport, cultuur, en jeugdzorg.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Inwoners en jongeren nog meer betrekken, bijvoorbeeld via een burgerberaad                                       
  • Inzetten op woningbouw, met name betaalbare woningen
  • Verder verduurzamen, bijvoorbeeld via laadpalen en windmolens waar mogelijk

Wat betekent D66 voor jou?

Links en liberaal: gelijkheid van kansen, vrijheid, aandacht voor de kwetsbaren en zwakkeren, rationeel, open, zoekend naar het algemeen belang.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

“La nausée” van Jean-Paul Sartre. Het existentialisme spreekt me aan: je moet als mens zelf iets van het leven maken door je te engageren in projecten die je zinvol vindt. 

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De tentoonstelling over Maria Magdalena in Catherijneconvent Utrecht. Altijd interessant om bij te leren over cultuur en geschiedenis.