Donja Hoevers

Donja Hoevers - Beeld: RV Frankena

Donja Hoevers

  • 44 jaar
  • Almelo
  • De Bilt
  • Zij/haar

In 2016 werd ik lid van D66, na het bezoeken van een interessante avond over cultuur. Ik voelde me er direct thuis en wilde graag een actieve rol vervullen. Dat is gelukt! Ik ben lid van D66 omdat zij ècht iedereen vrij laten en niemand laten vallen. Verder wilde ik me stevig inzetten voor onderwijs, een onderwerp wat bij D66 in goede handen is. Ik zit in allerlei netwerken om mee te denken over onderwijs, en merk dat ik echt iets kan betekenen. 

Raadslid is een fantastische functie om te vervullen, je kan iets betekenen voor je eigen omgeving en je leert ontzettend veel verschillende dingen, bijvoorbeeld door de verschillende werkbezoeken. Ik vind het ook erg leuk om van gedachten te wisselen met inwoners, ondernemers en mijn collega’s in de raad, maar ook daarbuiten. Ik geloof in de kracht van samen, zowel binnen de fractie, binnen de raad en binnen de regio/landelijk. 

Ik loop graag door het bos bij Beerschoten, vlak bij mijn huis. Fijne plek om tot rust te komen.  En ik fiets graag richting Westbroek of Hollandsche Rading. Heerlijk om de wind door de haren te laten gaan   Verder is mijn lievelingsplek ergens waar de muziek klinkt. Als (bariton)saxofonist in een (harmonie)orkest, als luisteraar in het publiek of als juf die lekker aan het musiceren is met kinderen. 

Kansen voor onderwijs, ik denk aan het tegengaan van segregatie, meedenken via een kinder- of jongerenraad, faciliteiten voor kinderen die het nodig hebben etc.
 
Kansen voor cultuur en het verenigingsleven in het algemeen, meer aandacht voor cultuureducatie, goede ondersteuning van vrijwilligers en verenigingen
 
Kansen voor het klimaat, door zelf het goede voorbeeld te geven anderen te inspireren. Dat begint klein, neem wat vaker de fiets, gebruik een hervulbare waterfles en ga met de trein op vakantie. De gemeente kan ervoor zorgen dat nieuwe gebouwen duurzaam gebouwd worden, dat de circulaire economie standaard wordt en dat bestaande gebouwen steeds meer verbeterd worden. 

Meer aandacht voor jeugdparticipatie, waarbij kinderen en jongeren ook in contact komen met kinderen en jongeren die in een andere wijk of met een andere achtergrond zijn opgegroeid.
Huizen bouwen voor de mensen die nu geen woning kunnen vinden, ik denk aan onder andere starters, leraren, brandweerpersoneel of zorgmedewerkers. 
Niet inhoudelijk, maar wel een persoonlijk speerpunt, ik zou graag werken aan een goede bestuurscultuur, waarbij mensen respectvol met elkaar omgaan en waarbij de besluitvorming eerlijk en transparant verloopt. Om te beginnen hoop ik dat steeds meer mensen met elkaar gaan praten in plaats van over elkaar. Dat vergroot het onderlinge begrip. 

Het klinkt misschien suf, maar ik voel me heel erg thuis bij D66. Heerlijk om te sparren met mensen die op dezelfde wijze in het leven staan als jij, maar met wie je ook eindeloze discussies kan voeren. Soms over hele grote lijnen en vergezichten, maar soms ook gewoon over koetjes en kalfjes. Verder ben ik bewust lid geworden van D66 omdat ze bekend staan als onderwijspartij, en ik vind dat de wereld verbeteren bij jezelf begint. Bij D66 kan je overal over meepraten en dingen op de kaart zetten waar over gestemd wordt. Wat me verder aanspreekt bij D66 is het optimisme en het geloof in de eigen kracht van mensen. 

De wereld van Sofie! Een boek wat ik als jongere heb gelezen, maar wat ik nog steeds wel eens uit de kast pak. Heerlijk filosofisch boek wat je aan het denken zet.

Dat is het event “De Bilt gaat open” geweest, waarbij ik een rondje door de kernen heb gemaakt langs de verschillende muziekverenigingen. Ik was 7 jaar oud toen ik klarinet leerde spelen en lid werd van een harmonie orkest. Sindsdien ben ik verknocht aan de blaasmuziek! Heerlijk om samen muziek te maken en ik kan er ook erg van genieten om te zien dat anderen met plezier muziek maken.