Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Marchantlezing 2018: Anne Applebaum – Democracy and Disinformation

Woensdag, 21 februari 2018 in Utrecht

'Fake news' bedreigt onze liberale waarden. Hierover zal Anne Applebaum dit jaar de Marchantlezing geven getiteld: 'Democracy & Dinsinformation'. De Marchantlezing is een jaarlijks terugkerend evenement van de Mr. Hans van Mierlostichting, het wetenschappelijk bureau van D66.

De Marchantlezing is uitverkocht. Tot woensdag! 

‘Democracy and Disinformation’
Door de opkomst van het populisme en de hernieuwde agressiviteit van Rusland dreigen liberale waarden onder druk komen te staan. Welke rol spelen propaganda en ‘fake news’ hierbij? Wat zijn de gevolgen voor de toekomst van Europese democratieën? En hoe gaan we hiermee om? Op woensdagavond 21 februari 2018 organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting de 8e editie van de Marchantlezing in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit jaar zal Professor aan de London School of Economics, Washington Post columnist en Pulitzer Prize winnaar Anne Applebaum de Marchantlezing geven welke getiteld is: Democracy and Disinformation.

Anne Applebaum is professor aan de London School of Economics, columnist van de Washington Post en won met haar boek Goelag de Pulitzer Prize voor non-fictie. Haar meest recente boek Red Famine krijgt lovende recensies en de Nederlandse vertaling verschijnt begin volgend jaar bij Ambo|Anthos. Marietje Schaake is coreferent en is Europarlementariër namens D66 en lid van de European Council on Foreign Relations.

Kaartjes voor de Marchantlezing kunt u hier via de website van TivoliVredenburg aanschaffen.

We verzoeken de bezoekers die minder valide zijn dit te melden bij de kassa van TivoliVredenburg via kassa@tivolivredenburg.nl.

Wanneer: Woensdagavond 21 februari
Hoe laat: Inloop 19:00, start 19:30
Waar: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht, klik hier voor een routebeschrijving
Entree: € 12,50, studenten: € 7,50 (De Marchantlezing is uitverkocht.)

Voertaal: Engels
Tickets: https://tivolivredenburg.nl/anneapplebaum

Informatie over en verslagen van vorige jaargangen van de Marchantlezing kunt u hier vinden.

Photo Anne Applebaum: CC BY-SA 3.0 Unported by Wikipedia

21 februari

19:30 uur

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht