D66 zegt ‘ja’ tegen nieuwbouw in Waspik

Tijdens de Raadsvergadering van 30 mei heeft Hans Metzke zich namens D66 Waalwijk positief uitgesproken over een bestemmingplanwijziging voor Veerstraat 1 in Waspik. Met de wijzingen ontstaat ruimte voor 13 nieuwe woningen op de plek waar nu Café d’Ouwe Haven is gevestigd.

Unaniem

In zijn betoog heeft Hans benadrukt dat D66 Waalwijk zich altijd constructief en positief opstelt als bestemmingsplanwijzigingen voorliggen waarbij het algemeen belang gediend is. En dat is in de Veerstraat zeker het geval. Waspik verliest één café, maar krijgt er 13! nieuwbouwwoningen voor terug. Woningen bovendien voor een breed segment van de markt; ook voor starters.

Het nieuwbouwcomplex past bovendien perfect in het bestaande beeld van het centrum van Waspik. Ook boven de Aldi is vergelijkbare hoogbouw te vinden en ook appartementencomplex De Waeshof heeft een vergelijkbare uitstraling. Als klap op de vuurpijl hoeft voor dit project geen vierkante meter groen te wijken. Sterker nog, er komt meer groen voor terug.

Uiteindelijk heeft de Raad unaniem ingestemd met de bestemmingsplanwijziging.

Zorgen uit de buurt

Tijdens de gespreksavond, eerder deze maand, werd duidelijk dat er zorgen leefden bij omwonenden met betrekking tot parkeren, afvalophaal en de breedte van stoepen. Omdat het participatietraject is doorlopen in de coronatijd, is deze niet optimaal geweest. Gelukkig is afgelopen week nog intensief contact geweest tussen de wethouder, de projectontwikkelaar en de omgeving. Dit heeft tot een tevreden omgeving geleid. Reden te meer voor D66 Waalwijk om volmondig ‘ja!’ tegen dit plan te zeggen.

De schop kan wat ons betreft de grond in. Maar niet voordat we Chiel en Wieteke ontzettend bedanken voor de vele jaren plezier en sociale verbroedering in Waspik dankzij Café d’Ouwe Haven.

Al met al zijn we blij met het feit dat er weer een klein beetje lucht komt in de Waspikse woningmarkt.