Abigail Martijn

Abigail Martijn - Beeld: Sheila Schuijffel

Ik ben een jonge, geboren en getogen Waalwijker en ik merk dat het vandaag de dag niet de ideale woonplek is voor jongeren. Er is een tekort aan betaalbare woningen en vertier voor mijn doelgroep. Ik vind dat hier meer aandacht aan besteed moet worden, zodat Waalwijk een aantrekkelijke plek is en blijft voor jonge mensen.

  • 21 jaar
  • Waalwijk
  • Waalwijk

Waalwijk is een stad met een redelijk groot centrum. Helaas is de levendigheid in dit centrum de laatste jaren behoorlijk verminderd. Ik merk dat leeftijdsgenoten vaak alleen nog maar gebonden blijven aan Waalwijk door hun ouderlijk huis. Er zijn weinig opties om zelf een woning te vinden in de regio. Hier komt bij dat de jongeren in Waalwijk vaak hun vertier elders zoeken. Het aanbod in Waalwijk, zoals het uitgaansleven, is schaars. Waalwijk is geen bruisende stad, en al helemaal niet voor jongeren.
Het is belangrijk dat Waalwijk ook jonge mensen de kans biedt om hier een duurzame toekomst op te bouwen. Dat ook zij Waalwijk een aantrekkelijke stad vinden voor later.

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een sociale samenleving: Waalwijk als levendige stad waar genoeg aanbod is voor jonge mensen om elkaar te ontmoeten.
  • Toekomstbestendig, duurzaam en veilig wonen: Voldoende en betaalbare woningen voor jonge Waalwijkers en een groen Waalwijk waar ook zij een toekomst vinden.

Wat betekent D66 voor jou?

De leus “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen” is iets wat mij nauw aan het hart ligt. Ik vind het belangrijk dat er in dit tijdperk niemand meer wordt gediscrimineerd vanwege afkomst, geaardheid, geslacht of geloofsovertuiging. Iedereen mag zichzelf zijn op welke manier dan ook, zolang het anderen niet schaadt. Daarbij verdient iedereen gelijke kansen en hulp mochten zij dit nodig hebben.