Ieder kind is uniek en heeft talenten

Sinds december 2019 ben ik fractievolger bij D66 Waalwijk. Onderwerpen waar ik mezelf op richt, zijn onderwijs, cultuur, jeugdzorg en een duurzame samenleving. Op het gebied van een duurzame samenleving, zet ik mezelf in voor de LHBTIQA-gemeenschap. Ik hoor bij deze gemeenschap en vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. 

Graag wil ik dat er meer activiteiten georganiseerd worden, bijvoorbeeld rondom Coming Out Day. Zolang mensen gediscrimineerd worden om hun geaardheid blijft het nodig om hier aandacht aan te besteden. Samenwerkingen met andere grotere gemeenten biedt kansen daarin. 

Daarnaast heb ik goed onderwijs hoog in het vaandel. Ik ben zelf werkzaam binnen het speciaal basisonderwijs. Ik zie dagelijks hoe kwetsbaar sommige kinderen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze ‘een stempeltje krijgen’ of omdat ze opgroeien in een moeilijke omgeving. 

School moet voor alle kinderen een veilige haven zijn, een plek voor ontplooiing. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Van die talenten moeten we gebruikmaken. Uiteindelijk zijn de kinderen onze toekomst! Ik kijk niet naar wat ze niet kunnen, maar naar de mogelijkheden en talenten en help ze hun kansen te pakken. 

Een ander punt dat ik graag wil toelichten, is betaalbaar wonen voor starters. Ik vind het belangrijk dat wij actief onderzoeken op welke manieren jonge starters eerder aan een betaalbare woning kunnen komen, koop én huur. Zo denk ik aan tiny houses of tijdelijke woningen voor alleenstaanden en jonge stellen. 

Dit zijn punten waar ik als D66’er de komende jaren, met uw stem, aan wil werken.

Beeld: D66