De wereld is geen ver-van-mijn-bed-show

Lokale partijen buitelen over elkaar heen om te roepen dat zij, als de enige echte lokalen, voor dichtbij gaan. Alsof gemeenteraadsleden van landelijke partijen naar Den Haag kijken als het gaat om lokale kwesties als de ontwikkelingen in de Gedempte Haven, behoud van natuurgebied de Westelijke Langstraat, de zorgvraag van onze kinderen of de bouw van windturbines op Haven 8.

Lokale kandidaten van landelijke partijen zetten zich in voor lokale kwesties. Ook D66-kandidaten. Met het gedachtengoed van onze partij in ons hoofd willen ook wij simpelweg van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik een (nog) betere plek om op te groeien, te wonen en te leven maken.

Overigens, deze dagen blijkt maar weer dat we de gordijnen niet dicht kunnen trekken om de buitenwereld buiten te sluiten. De wereld ligt namelijk direct naast onze voordeur. Niet alleen zijn de Russische dreigingen reëel, ook de economische gevolgen zullen we allemaal gaan voelen. Vluchtelingenstromen komen op gang. Hopelijk zetten we allemaal onze lokale sores opzij om hen een warm welkom te heten. Gedeelde smart is altijd nog halve smart. In dat opzicht scharen wij ons achter onze landelijke partijleider Sigrid Kaag: “Op een dag als vandaag is het diep voelbaar wat een zegen het is om in vrede te leven en wat een kwaad dat het sommigen zo bruut wordt ontzegd.”