Tijdens de raadsvergadering d.d. 9 september jl. kaartte Fokke deze situatie aan. Het rapport is een door bewoners ontwikkeld plan, het biedt een alternatief voor de aanleg van extra asfalt in de regio Utrecht. De auteurs van het rapport, Stichting Onderzoek en Educatie Stad en Amelisweerd (SOESA), zouden het graag volledig laten doorrekenen. Haast is geboden aangezien de consultatieperiode van de 1e fase MER binnenkort afloopt. Wethouder Lintmeijer gaf in zijn antwoord aan dat een volledige doorrekening te veel tijd in zal nemen maar dat hij bereid is met SOESA in gesprek te gaan om hun plan goed te kunnen onderbouwing voor inbreng in de consultatieronde.
“Ik begrijp dat het in verband met tijdnood nu niet mogelijk is het plan volledig door te laten rekenen. Het stemt mij positief dat de wethouder heeft aangegeven om de tafel te willen gaan met SOESA om te werken een stevige onderbouwing van hun alternatieve plan”, aldus Fokke.
Kijk serieus naar rapport ‘Kracht van Utrecht’.
D66-raadlid Bram Fokke heeft, mede namens de fracties van GroenLinks en Stadspartij Leefbaar Utrecht, het college van B&W gevraagd naar de mogelijkheden om het rapport ‘de Kracht van Utrecht’ modelmatig door te rekenen. Al eerder werd unaniem een motie aangenomen waarin het college van B&W werd gevraagd het rapport volwaardig mee te nemen in de Milieu Effectief Rapportage Ring Utrecht. Fokke: “het rapport is meegenomen maar zeer summier. De gevolgen voor de doorstroming, luchtkwaliteit en geluidsoverlast in Utrecht van dit plan moeten duidelijk worden zodat het een volwaardig alternatief plan wordt.”