D66 Smallingerland kiest Roy Postma (25) als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen

Roy Postma op de brug over de Drachtstervaart

Roy Postma - Beeld: Sjirk Bruinsma, D66 Smallingerland

De 25-jarige Roy Postma is verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van Smallingerland in 2022. Dat maakte de partij donderdag bekend. Postma is op dit moment fractievoorzitter van de tweekoppige fractie in de raad en werd in 2018 verkozen.

De leden van de afdeling in Smallingerland hebben Postma unaniem verkozen en daar is hij blij mee: “Ik bin tige grutsk. De gemeenteraad kan wel wat ambitie gebruiken en ik ben blij dat mijn partij mij daarin vertrouwt”. D66 is traditiegetrouw de eerste partij die haar lijsttrekker bekend maakt en daar is Postma ook wel een beetje trots op: “Wij hebben geen ingewikkelde procedures, maar gewoon een verkiezing. Democratischer kan niet”. 
De kersverse Drachtster lijsttrekker werd landelijk bekend doordat Smallingerland de eerste gemeente van Nederland is met een 24/7 openstelling van de winkels. Daarnaast is de locatie van het zwembad op initiatief van D66 op de Sportlaan gekomen. “Er is nog veel meer te doen in onze gemeente, de wijken moeten worden vernieuwd en we willen een vernieuwd centrum”, aldus Postma. “We verwachten vier zetels en zijn van plan om een bijdrage te leveren aan het college. We hebben talent genoeg”, sluit Postma af.