Hans Boerkamp

Beeld: Hans Boerkamp

Functie

Wethouder voor Financien, Mobiliteit, Onderwijs en Erfgoed

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Dat valt nog niet mee om zo maar even een lievelingsplek te noemen. Ik kan ontzettend genieten van het prachtige landschap als ik over de Oude Veensegrindweg rijd of komend vanuit het Binnenveld het landschap van de Heuvelrug zie opdoemen. De grafheuvels achter Elst hebben door de lichtinval een heel bijzondere sprookjesachtige sfeer.
 
Als ik dan een plek moet dan is dat bij de verbinding tussen de Plantage Willem III en de Elster Buitenwaard. Daar neem ik meestal even de tijd om te genieten van het uitzicht beide kanten op en hoop ik de Konikspaarden of damherten te zien.

Waar. sta jij voor?

De fiets staat voor mij symbool voor zo veel meer. Het is een duurzame en milieuvriendelijke vorm van vervoer. Het gaat ook over gezondheid en sport, want zo eenvoudig kom je dagelijkse voldoende beweging. Het is recreatie, want al fietsend kom je op de mooiste plekken en beleef je ze ook veel meer doordat je er niet hard voorbij rijdt. Daardoor heb je tijdens het fietsen ook nog echt oogcontact met andere fietsers. Het geeft jong en oud vrijheid om te gaan en staan, en soms kom je met wat extra ondersteuning net iets verder. En de regen? Dat valt best mee, want www.hetregentbijnanooit.nl.
 
In Rhenen zijn we van vele verschillende gezindten en levensovertuigingen. Daarom vind ik het belangrijk om de verbinding te zoeken, om elkaar proberen te begrijpen en samen tot oplossingen te komen. Politiek draait voor mij niet om meerderheden van de helft plus één, maar om een zo breed mogelijk draagvlak. Dat is niet altijd haalbaar, maar dan probeer je zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de zorgen van die ander. Daarvoor is het belangrijk om vooraf het gesprek te voeren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Fiets
  • Gezin
  • Verhalen