Hugo van Kooten

Beeld: Soooph! Photography

Contact

Bereikbaar via [email protected]

Dagelijks Leven: Ik ben 40 jaar, gelukkig getrouwd, trotse vader van een zoon (10) en dochter (7) en opgegroeid in Rhenen, houd van fietsen, hardlopen en ben al jaren lid van Basketballvereniging Black Stars.
Ik werk bij de Rabobank als Senior Cybersecurity / IT Risk Manager, waarbij ik adviseer hoe de bank het beste kan omgaan met risico’s inzake IT en Cybersecurity.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Lievelingsplek: Ik geniet van Rhenen met haar dorpse gezelligheid, stadse allure, natuur en historie. Ik vind daarnaast dat we in Rhenen een gezellig en aantrekkelijk centrum hebben. Ik kan genieten van hardlopen onderlangs de Grebbeberg en door de bossen van Rhenen. Ik heb jaren in de stad gewoond en daar was de natuur ver weg. Maar in Rhenen zit je al snel in de bossen of natuur.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Kansen voor de gemeente Rhenen: Van tijd tot tijd wordt er gesproken over de zelfstandigheid van Rhenen. Veel inwoners willen die behouden. Daar ben ik het mee eens. Om onze zelfstandigheid te behouden, is het wel slim om meer samenwerking te zoeken met omliggende gemeenten. Dit kan wat mij betreft met behoud van regie vanuit de gemeenteraad.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • 1. Heldere taal, toegankelijk en begrijpelijk. Diensten van de Gemeente Rhenen moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dat betekent helder communiceren met inwoners zodat duidelijk is waar inwoners terecht kunnen bij vragen. Ook belangrijk is de digitalisering en de gevolgen hiervan voor de toegankelijkheid. De belangen van inwoners moeten bekeken worden vóórdat een digitale oplossing wordt bedacht. Inwoners mogen nooit de dupe worden van de complexiteit van systemen en data. Dus geen complexe algoritmes, big-tech en privacyschending!
  • Voldoende betaalbare woningen realiseren. Zoek je als starter een koopwoning of (sociale) huurwoning? Ben je in Rhenen opgegroeid en wil je op jezelf willen wonen binnen Rhenen? Goede kans dat je op dit moment dikke pech hebt bij het vinden van een woning. Dat moet veranderen! Er moet de komende jaren een groot aantal starters- en sociale huurwoningen bijkomen. Dat is geen gemakkelijke opgave en dit gaat niet van vandaag op morgen, maar als we hier nu niet op inzetten dan is Rhenen over een paar jaar helemaal onbetaalbaar.
  • Meer zonnepanelen op daken en woningen isoleren. Hiervoor hebben we ons als D66 afgelopen jaren hard gemaakt. Ik wil dit graag doorzetten. In deze aanpak is isolatie van woningen een eerste stap om het energieverbruik omlaag te brengen. Dat kan ook door mensen bewust te maken van eenvoudige maatregelen. Er zijn veel subsidies beschikbaar en dus is het aantrekkelijk om te verduurzamen.

Het zou toch geweldig zijn als het lukt om het moois van Rhenen te behouden en we ook in staat zijn in Rhenen de uitdagingen aan te gaan. Zodat ook toekomstige generaties hier goed kunnen wonen én kunnen genieten van al een prachtige omgeving.