Jelle Bosma

Beeld: Jelle Bosma

Contact

Bereikbaar via [email protected] 

Kort geleden ben ik verhuisd vanuit gemeente Stichtse Vecht naar Achterberg. Ik ben geboren in Utrecht. In een zoektocht naar een mooie omgeving en meer ruimte zijn we terecht gekomen in Achterberg. De slogan “in Rhenen woon je niet, daar leef je” klopt helemaal! Rhenen biedt een prachtige omgeving, met alle gemakken in de buurt en met een leuke sfeer. 
 
Nadat ik de middelbare school in Utrecht heb afgerond, ben ik gaan studeren in de luchtvaart. Van jongs af aan was het mijn droom om in deze industrie te werken. Na het afronden van deze studie heb ik een master gedaan in project management aan Northumbria University. Sinds vorig jaar werk ik als safety risk analyst bij KLM.
 
Voor langere tijd heb ik al interesse voor de politiek. Ik kon mij vinden in de sociaal liberale standpunten van D66, en zag de lokale politiek als kans om meer mensen te leren kennen. Door een zeer warm welkom werd ik meteen enthousiast! Met veel plezier meldde ik mij aan als kandidaat-raadslid voor de verkiezingen van 2022. 
 
Als 23-jarige zet ik mij graag in voor de jongeren in de gemeente. Daarnaast ben ik – in lijn met mijn achtergrond in de luchtvaart – erg geïnteresseerd in vraagstukken op het gebied van mobiliteit en ruimte. Om Rhenen aantrekkelijk te houden voor jongeren is het essentieel dat de gemeente goed bereikbaar blijft; zeker met het openbaar vervoer! Daarnaast vind ik het belangrijk dat er genoeg draagvlak is in de samenleving voor grote veranderingen. Ik kan mij goed voorstellen hoe het voelt als de industrie waarin je werkt onder een vergrootglas ligt. Echter blijf ik van mening dat veel progressieve thema’s (waaronder klimaat) erg belangrijk zijn voor de toekomst. Door genuanceerd te blijven en goed te luisteren hoop ik dat we, met veel (technische) innovaties, kunnen verduurzamen.

De Willem III plantage en de Grebbeberg zijn natuurlijk iconisch voor de gemeente. Maar ik kan ook al genieten van het uitzicht op de Utrechtse Heuvelrug als ik de straat binnenrijd. Deze plek blijft immers uniek in Nederland… Maar misschien nog wel een belangrijkere plek om te noemen: de horeca in Rhenen! Ik woon hier weliswaar nog niet zo lang (en heb nog een hoop zaken te gaan), maar er is meer dan genoeg keuze.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Veel op het gebied van openbaar vervoer. Onder andere het intercitystation bij Veenendaal-De Klomp biedt een mooie kans als regionale ov hub. Maar ik zie ook kansen op het gebied van toerisme.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Betere busverbindingen in de omgeving en naar intercitystations en/of een frequente treinverbinding vanaf station Rhenen. Zo kunnen jongeren kansen pakken en studeren in de stad, maar blijven wonen in de gemeente. Hier hoort ook de nachtbus bij.
  • Ruime keuze aan activiteiten en recreatie in de gemeente voor jong en oud creëren en behouden. Zo zorgen we ervoor dat we er niet alleen wonen, maar ook leven!
  • Een juiste mix van woningen om de doorstroom te bevorderen, en om woningen voor starters weer betaalbaar te maken.