Elisabeth van Oostrum

Beeld: Elisabeth van Oostrum

Sinds oktober/november 2021 ben ik voorzitter van de afdeling D66 Utrechtse Heuvelrug en de afdeling Rhenen. Na acht jaar gemeenteraadslid in Leersum, ruim acht jaar wethouder in de Utrechtse Heuvelrug en een paar jaar lid van het regiobestuur nu actief als voorzitter van D66. Dat voelde na (wederom) acht jaar veel landelijke functies als thuiskomen. Veel enthousiaste en bekwame bestuursleden met als doel, het vormgeven van het verenigingsleven en ondersteunen van de fracties en wethouders. Veel nieuwe gezichten maar ook veel oude bekenden. Fijn dat wij nog steeds groeien en veel nieuwe leden mogen begroeten. Wilt u meer weten over het functioneren van het bestuur van D66, maak een afspraak of schuif aan bij een bestuursvergadering. Wij organiseren ook regelmatig politieke cafe’s en andere bijeenkomsten. Ik hoop alle 200 leden te leren kennen komende jaren.

Wat is je lievelingsplek binnen de gemeente?

Mijn lievelingsplek in Leersum bestaat niet meer, daarom heb ik, na de valwind in 2021, met een aantal inwoners de Stichting Bomen voor Leersum opgericht, zodat Leersum weer groener wordt.

Drie woorden die jou beschrijven:

Verbinder | Verantwoordelijkheidsgevoel | Energiek

Waar sta je voor? 

Een samenleving met een open mind, waarbij iedereen veel ruimte heeft zichzelf te zijn of worden, uiteraard zonder anderen daarin te belemmeren.