Wouter Koolmees beoogd informateur namens D66

Tijdens het formatiedebat van dinsdag 5 oktober stelde Sigrid Kaag voor om Wouter Koolmees te benoemen als informateur namens D66. Daarnaast draagt de VVD Johan Remkes als informateur voor. Het is aan de Tweede Kamer om over deze voordrachten te stemmen. Lees hier de verklaring van Sigrid Kaag.

05.10.2021

“Met de keuze voor Wouter laten we zien dat het ons menens is, dat we een serieuze poging willen wagen om een goed kabinet te vormen dat recht doet aan de progressieve idealen van D66.”

Sigrid Kaag

“Ik heb de Tweede Kamer voorgesteld Wouter Koolmees te benoemen als informateur namens D66. De onderhandelingen over een nieuw kabinet gaan nu eindelijk echt over de inhoud. Met de keuze voor Wouter laten we zien dat het ons menens is, dat we een serieuze poging willen wagen om een goed kabinet te vormen dat recht doet aan de progressieve idealen van D66. Daarbij blijft voor D66 gelden: we doen het goed of we doen het niet.

Ik ben ervan overtuigd dat Wouter met zijn kennis en ervaring het land in deze fase zeer van dienst kan zijn. Om zijn rol zuiver te houden, legt hij zijn taken als minister voor de duur van deze opdracht neer. Hij zal ook niet terugkeren in een volgend kabinet. Daarmee kan hij autonoom en vrij opereren.”

Naast de voordracht van Wouter Koolmees namens D66, draagt de VVD Johan Remkes als informateur voor. Uiteindelijk is het aan de Tweede Kamer om over deze voordrachten te stemmen.