Victor Everhardt verkozen tot voorzitter D66

Twee weken lang konden de leden van D66 stemmen over het partijvoorzitterschap. Meer dan 4000 leden hebben van zich laten horen. Zaterdag draagt Anne-Marie Spierings de voorzittershamer over aan Victor Everhardt.

Victor Everhardt neemt de voorzittershamer over van Anne-Marie Spierings. - Beeld: Jeroen Mooijman

De Landelijke Verkiezingscommissie heeft de uitslag vastgesteld. Het volledige proces-verbaal lees je hier. Ik wil hen bedanken voor het vele werk bij het organiseren van deze verkiezing. Zaterdag tijdens het congres kun je stemmen over andere bestuursfuncties.

13.11.2021

Tijdens het congres droeg Anne-Marie Spierings de voorzittershamer over aan Victor Everhardt. Victor sprak ook voor het eerst de leden van D66 toe. Daarnaast werden twee nieuwe bestuursleden verkozen. Nadia Arsieni is onze nieuwe politiek secretaris. Maartje Jansen gaat aan de slag als internationaal secretaris.

“Graag wil ik ook Janarthanan Sundaram bedanken voor zijn sterke kandidatuur. Hij heeft een zichtbare campagne gevoerd die veel leden aansprak. Het is mooi dat leden de keuze hadden uit twee zeer gemotiveerde kandidaten. Ik feliciteer Victor van harte met zijn verkiezing en wens hem heel veel succes bij zijn werk als voorzitter voor de partij.”

“Met groot enthousiasme heb ik mijzelf gekandideerd en wat fantastisch dat de leden mij hebben verkozen! Ik wil iedereen die op mij heeft gestemd zeer bedanken voor de steun. Dank ook aan Janarthanan voor een mooie campagne! Ik zal er alles aan doen om de vereniging de komende jaren nog sterker en krachtiger te laten zijn en ik zet me ervoor in dat nog meer mensen zich thuis voelen bij D66. Dat kan ik uiteraard niet alleen, dat doe ik samen met mijn mede-bestuursleden en natuurlijk met al onze 30.000 leden. Jullie kunnen op mij rekenen en ik zie ernaar uit jullie zo snel mogelijk te ontmoeten.”

“Ik feliciteer Victor van harte en verwelkom hem als nieuwe voorzitter van onze mooie partij. Ik heb Victor leren kennen als een verenigingsmens in hart en nieren. Ik zie ernaar uit om – ieder vanuit onze eigen rol – de komende jaren met hem samen te werken. Mijn respect en complimenten gaan ook uit naar Janarthanan. Als zeer betrokken D66’er heeft hij zich in de strijd geworpen en een indrukwekkende campagne gevoerd. Janarthanan laat de kracht van onze partij zien.”