Tweede Kamerlid Rens Raemakers tijdelijk met ziekteverlof. Fonda Sahla zal hem vervangen.

Kamerlid Rens Raemakers treedt om gezondheidsredenen tijdelijk terug. Zijn plek in de D66-fractie wordt overgenomen door Fonda Sahla.

15.10.2021

Rens Raemakers treedt om gezondheidsredenen tijdelijk terug als Kamerlid. Raemakers: “Het valt me zwaar opnieuw voor een periode van ziekteverlof te moeten kiezen. Maar gezien het dringend advies van de artsen heb ik geen andere optie. Gezondheid moet je altijd op nummer één zetten. Ik ga me richten op een duurzaam en volledig herstel.’’

De fractie van D66 wenst Rens Raemakers heel veel sterkte en beterschap toe.

De plek van Raemakers in de D66-fractie wordt overgenomen door Fonda Sahla. Sahla is gemeenteraadslid in Den Haag. Zij was eerder onder meer projectleider bij het Residentie Orkest en mantelzorger. Sahla woont met haar man en drie kinderen in de Haagse wijk Transvaal.

Sahla: “Als raadslid heb ik het verschil kunnen maken voor mensen in Den Haag. Als Kamerlid ga ik me nu voor nog veel meer mensen inzetten. Al is het tijdelijk, het is hoe dan ook een enorme eer.”

Raemakers zat namens D66 ook in de Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Die plek wordt voor D66 overgenomen door Hülya Kat.