Samira Rafaela keert niet terug op kandidatenlijst

Vandaag wordt de kandidatenlijst voor de Europese Parlementsverkiezingen gepubliceerd. Samira Rafaela komt niet meer op deze lijst voor.

Samira: “De afgelopen jaren heb ik mij met grote passie ingezet voor D66 in het Europees Parlement. Daarom had ik mij gekandideerd voor een plek op de D66-lijst voor de volgende Europese verkiezingen. Na overleg heb ik besloten dat ik niet zal terugkeren op de lijst. Gerben-Jan wil een eigen team vormen. Ik wens hem en zijn team alle succes. Mijn missie in Europa is zeker nog niet klaar. Hoe dan ook kijk ik met trots terug op mijn werk en zal ik mij tot de installatie van het nieuwe parlement in juli onverminderd inzetten in het Europees Parlement. Afscheid nemen doe ik dus nog niet. Ik hoop dat ik jullie op een goede manier heb mogen dienen en nog even mag dienen.

Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen en de steun voor mijn werk de afgelopen jaren. Ontzettend veel dank”

Gerben-Jan Gerbrandy: “Ik dank Samira voor haar geweldige werk in het Europees Parlement en de resultaten die zij namens D66 heeft geboekt. Ik waardeer het zeer dat ze mij de ruimte biedt om een eigen team te vormen. Dat is een nobel besluit. We zullen met het nieuwe team voortbouwen op haar inzet en successen.”

Victor Everhardt: “Wij danken Samira voor haar ongelofelijke inzet en geweldige resultaten in Europa. Samira is de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal erkend als een Europarlementariër die baanbrekende wetten heeft gemaakt, zoals de nieuwe wet voor loontransparantie en tegen dwangarbeid, maar staat ook bekend om haar vermogen institutionele verandering te brengen. Wij wensen Samira veel succes in de nieuwe stappen en hopen dat zij betrokken blijft bij onze vereniging en partij.”

Rob Jetten reageert: “Ik ben Samira enorm dankbaar voor haar jarenlange inzet voor een socialer en eerlijker Europa. Ik ben blij dat ze tot juli als D66-delegatieleider onze stem in Europa blijft. Ik weet zeker dat ze ook buiten het parlement zal doorgaan met haar strijd voor gelijke rechten, eerlijke handelsverdragen en daar succesvol in is.”