In Memoriam: Wim Dik

Wim Dik - 1939 – 2022 Beeld: privécollectie familie

1939 – 2022

Ons bereikte het droevige bericht dat Wim Dik op 83-jarige leeftijd is overleden. Wim was een trouw lid van onze partij. Kort na de oprichting werd hij lid. Daar bleef het niet bij. Hij werd vicevoorzitter van het Landelijk Bestuur en later voorzitter van ons wetenschappelijk bureau, de latere Mr. Hans van Mierlo Stichting.

In 1981 werd hij staatssecretaris van Economische Zaken (en Buitenlandse Handel) in het Kabinet-Van Agt II en het rompkabinet Van Agt III. Zowel voor als na zijn tijd als staatssecretaris leverde hij belangrijke bijdragen aan het Nederlands bedrijfsleven. Tot het laatst bleef hij betrokken bij D66. Bij de herindelingsverkiezingen in 2020 te Vught was hij nog lijstduwer.

“Ik ben lijstduwer en supporter van D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt. Voor de afdeling ben ik sinds 2014 actief geworden en help, voor zover nog mogelijk, waar dat kan. Ik ben al lid van D66 sinds 1966. Voor mij is D66 realistisch, democratisch, progressief en liberaal.”

– Wim Dik

De grootste supporter

De ‘grootste supporter’ van D66 Vught werd hij wel eens gekscherend genoemd. Ondanks dat zijn gezondheid het niet altijd toeliet, bezocht Wim elke bijeenkomst. De vereniging verliest een zeer gewaardeerd en betrokken lid.

Onze gedachten zijn bij zijn familie en dierbaren.