Gerben-Jan Gerbrandy is verkozen tot lijsttrekker EP

Gerben-Jan Gerbrandy is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezing. De afgelopen tijd hebben meer dan 5100 leden gestemd in de verkiezing voor het lijsttrekkerschap van volgend jaar. De Landelijke Verkiezingscommissie is verantwoordelijk voor de verkiezing en heeft de uitslag vastgesteld. Het proces-verbaal vind je hier. Gerben-Jan zal ons progressieve en pro-Europese geluid namens D66 vertolken tijdens de aankomende Europese verkiezing in juni 2024.

Gerben-Jan Gerbrandy - Beeld: D66

“Gerben-Jan heeft een groot hart voor het Europese ideaal en brengt 10 jaar ervaring in het Europees Parlement mee. Hij weet daarom als geen ander wat er nodig is om aan de slag te gaan voor een sterk, verenigd en groen Europa.”

—     Rob Jetten, politiek leider

Gerben-Jan:
groenste politicus

Gerben-Jan Gerbrandy was tussen 2009 en 2019 twee periodes lid in de ALDE-fractie namens D66. Eerder was hij politiek adviseur van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In 2017 werd hij door Natuurmomenten benoemd als Groenste Politicus van Nederland. Gerben-Jan is hét gezicht van een sterk en groen Europa.

“Ik ben enorm vereerd met de grote steun van de D66-leden. De verkiezingen in 2024 zijn erg belangrijk. Verduurzaming is cruciaal voor onze planeet en onze economie. Daarvoor is een stevig sociaal-liberaal geluid in Europa nodig. Ik zal me daarom met hart en ziel inzetten voor een sterk Europa dat deze en andere opgaven aanpakt.”

—     Gerben-Jan Gerbrandy, lijsttrekker Europese Parlementsverkiezingen