Marleen van der Meulen

Marleen in 66 seconden

Marleen van der Meulen - Beeld: D66

De profielschets voor Tweede Kamerlid namens D66 is mij op het lijf geschreven: Ik ben heel praktisch, doelgericht, niet bang en resultaatgericht. Ik werk graag samen en durf te agenderen.
Mijn interesses zijn breed, ik ben nieuwsgierig, gedreven, een doorzetter en maak mij zaken snel eigen.

Meteen na mijn installatie, heb ik, als trekker van een lokale groep, waarin alle politieke partijen vertegenwoordigd waren, ervoor gezorgd dat Lochem binnen de Cleantech Regio nu de leidende gemeente is op het gebied van landbouw.

Als lid van het Duurzaamheidsoverleg Politieke Partijen heb ik een LNV werkgroep opgericht waarin voorzitters of leden van landelijke duurzaamheidsafdelingen van CDA, VVD, CU, GL, PvdA, PvdD en D66 zitting hebben. Wij zijn het vaak eens en hebben invloed gehad op de diverse verkiezingsprogramma’s, waardoor wij hopen dat duurzame stippen op de horizon na de formatie snel bereikt kunnen worden.

Binnen D66 ben ik voorzitter van een gelijksoortige werkgroep en heb, met leden van de werkgroep, regelmatig bijdrages geleverd aan landelijke beleidsstukken en verkiezingsprogramma’s.

Deze ervaringen hebben mij gemotiveerd om mij kandidaat te stellen. De tijd is aangebroken, op basis van onderlinge afstemming, dit werk voort te zetten vanuit de Tweede Kamer, zodat we de komende periode veel concrete stappen kunnen maken in de omslag richting kringlooplandbouw, de voedseltransitie, versterking van de biodiversiteit en de energietransitie.

  1. Woonplaats: Gorssel
  2. Leeftijd: 57 jaar
  3. Beroep: ondernemer, fractievoorzitter D66 Lochem

Landbouw, voedselkwaliteit, biodiversiteit, bodemkwaliteit, 
energietransitie, samenwerken.