Marleen van der Meulen

Bekijk de video van Marleen

Marleen van der Meulen – Kandidaat-Kamerlid nr. 38 voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Kandidaat-Kamerlid
Nr. 38

Halverwege mijn tweede gemeentelijke raadsperiode ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en wil mijn kwaliteiten op landelijk niveau inzetten voor D66.

De profielschets voor tweede kamerlid 2021-2025 is mij op het lijf geschreven: Ik ben heel praktisch, doelgericht, niet bang en resultaatgericht. Ik werk graag samen en durf te agenderen.
Mijn interesses zijn breed, ik ben nieuwsgierig, gedreven, een doorzetter en maak mij zaken snel eigen.

Ik ga met mensen in gesprek en dat ze vertrouwen in mij hebben, blijkt uit het feit dat ik de eerste keer met voorkeurstemmen in de gemeenteraad terecht ben gekomen.

Voorbeelden van mijn werkwijze:
Door een raadsbrede werkgroep op te zetten, heb ik er, ondanks een, in eerste instantie, tegensputterende wethouder, voor gezorgd dat Lochem erkend wordt als de leidende gemeente in de Cleantech Regio op het gebied van landbouw, voedsel en biodiversiteit.

Binnen onze gemeente ben ik, samen met de griffier, voor gezorgd dat er verbindingen gelegd worden tussen raadsleden van verschillende gemeentes die samenwerkingsverbanden zijn aangegaan.
Ik ben voorvechter geweest van invoering van het digitale burgerpanel en heb ervoor gezorgd dat dit instrument, achter de schermen, soepel door de raad omarmd werd (https://lochemspreekt.nl/home.html).

Als voorzitter van de landelijke werkgroep Landbouw, Voedsel en Biodiversiteit (LVB) van de thema afdeling Duurzaam heb ik ook zo’n werkgroep opgericht waarin voorzitters of leden van landelijke duurzaamheidsafdelingen van CDA, VVD, CU, GL, PvdA, PvdD en D66 zitting hebben. Wij zijn het vaak eens en proberen invloed te hebben op de diverse verkiezingsprogramma’s.
Deze ervaringen hebben mij gemotiveerd om mij kandidaat te stellen. Ik denk dat het op veel fronten van belang is dat politici in de Tweede Kamer samen proberen duurzame stippen op de horizon te zetten en te bereiken.

Meer over Marleen van der Meulen

  1. Woonplaats: Gorssel
  2. Leeftijd: 57 jaar
  3. Beroep: ondernemer, fractievoorzitter D66 Lochem

Expertises

Landbouw, voedselkwaliteit, biodiversiteit, bodemkwaliteit, 
energietransitie, samenwerken.

Bekijk onze plannen voor Nederland