Marja Lust

Kandidaat-Kamerlid nr. 46 voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Beeld: Marja Lust

Integer, verbindend, moedig en betrouwbaar, de vier kernwaarden van de Nationale Politie en vier kernwoorden die mij goed beschrijven. Na 16 jaar in het hart van de maatschappij te hebben gewerkt bij de politie in Amsterdam, stel ik mij kandidaat voor de Tweede Kamer voor D66. Ik doe dit omdat de gewone Nederlander ernaar snakt vertegenwoordigd te worden door iemand in wie hij zich herkent. Een ware volksvertegenwoordiger die politiek en samenleving dichter bij elkaar brengt. Ik zou dat herkenbare gezicht willen zijn. Ik weet wat er speelt op het gebied van veiligheid. Een belangrijk thema dat juist in deze (Corona)crisistijd veel mensen bezighoudt.

Ik stel mij kandidaat voor D66, omdat ik mij thuis voel in onze medemenselijke partij die zich kenmerkt door een rechte rug, een groot hart voor rechtvaardigheid en een duidelijke visie op diversiteit en inclusie. D66 die, net als de politie, dienstbaar is aan de waarden van de rechtsstaat. Een partij van idealistische wereldverbeteraars en moedige vernieuwers, die de controverse niet schuwen. Zelfs na 16 jaar Amsterdams politiewerk heb ik, net als D66, een geloof in de potentie van mensen en het vertrouwen dat we een samenleving kunnen bouwen waaraan iedereen kan bijdragen.

Ik sta voor milieu- en natuurherstel en ik voel de verantwoordelijkheid voor de toekomstige generaties om alles te doen wat moet voorkomen dat mondkapjes bij onze dagelijkse outfit gaan horen.

Niet gehinderd door politieke ervaring ben ik die idealistische zij-instromer die met nieuwe ogen naar oude, bestaande situaties en structuren kijkt en de juiste vragen stelt. Precies zoals een Cold Case rechercheur dat gewend is te doen. Vanuit samenwerking en verbinding, beschaafd en moedig, zacht als het kan en streng als het moet.

Partijgenoten, als u uw vertrouwen in mij stelt, dan zal ik ervoor zorgen dat u daar geen spijt van krijgt.

  1. Woonplaats: Amsterdam
  2. Leeftijd: 54 jaar
  3. Beroep: Recherchekundige politie Amsterdam

Veiligheid, criminaliteit, politie en justitie, LHBTI+, mensenrechten, discriminatie, diversiteit en inclusie, Dierenwelzijn, Internationale samenwerking, Kwetsbare ouderen, Sport en bewegen