Kiki Hagen

Kiki in 66 seconden

Foto: Martijn Beekman – D66 Beeld: Kiki Hagen

Kiki Hagen is sinds maart 2021 lid van de Tweede Kamer voor D66.

  • 36 jaar
  • Amsterdam
  • De Ronde Venen

“Kinderen moeten in vertrouwen gelukkig kunnen opgroeien.”
– Kiki Hagen


Goed onderwijs draagt bij aan gelijke kansen – dat is het credo van Kiki. Als 24-jarige stond ze voor de klas om hier een bijdrage aan te leveren, op het Obs Piet Mondriaan in Abcoude. Zij staat voor de kinderen en gaat voor maatwerk, waar de hedendaagse klassen juist gedomineerd worden door rendement en gemiddelden.

Op dezelfde leeftijd begon Kiki met het werk als raadslid. Na een periode als raadslid werd zij al snel wethouder met als portefeuille: onderwijs, jeugd(zorg), milieu, duurzaamheid en waterstaat. In deze rol kon zij écht verschil maken, want: “Als wij de klimaatverandering niet tegengaan, staat het water ons letterlijk aan de lippen”. Daarom zet Kiki volle bak in op innovatie, en zorgt zij ervoor dat iedereen een steentje bijdraagt. 

Als raadslid had zij ook een wereldprimeur, misschien zelfs een wereldrecord (!); na haar installatie als raadslid bleef ze 10 minuten in deze functie. Dit had alles te maken met haar zoontje die op dat moment in haar buik groeide. Hij is – op moment van schrijven – 3 jaar oud. 

De kleding-industrie is vervuilend

De kledingindustrie is een enorme vervuiler. Meer uitstoot dan de lucht- en scheepvaart bij elkaar. Verfstoffen belanden in rivieren. Katoenplantages verbruiken immens veel water. En dat is nog lang niet alles.

Ondanks de hoge prijs die we voor onze kledingindustrie betalen, gooien we enorm veel kleding weg. Veel van onze kleding is niet te recyclen en komt terecht op een alsmaar groter wordende berg.

D66-Kamerlid Kiki Hagen ging op bezoek bij een kledingrecyclefabriek om te zien waar al die weggegooide kleding terecht komt. Hoe gaan we die berg in de toekomst laten krimpen in plaats van groeien?


D66-Kamerlid Kiki Hagen ging op bezoek bij een kledingrecyclefabriek om te zien waar al die weggegooide kleding terecht komt. Hoe gaan we die berg in de toekomst laten krimpen in plaats van groeien? - Beeld: D66