Kiki Hagen

Bekijk de video van Kiki

Kiki Hagen – Kandidaat-Kamerlid nr. 21 voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Kandidaat-Kamerlid
Nr. 21

Politiek die uitgaat van wat mensen kunnen. Een politiek waarbij de plek van je wieg of de grootte van je portemonnee niet je kansen bepalen. Waarbij thema’s als onderwijs en duurzaamheid blijvend prioriteit hebben. Waar je eigen standpunt niet een doel op zich is, maar juist het resultaat en de oplossing. Dat is waarom ik lid ben van deze partij, en dat is waarom ik namens D66 de Kamer in wil.

Als onderwijzer heb ik dagelijks ervaren dat een goede educatie daadwerkelijk bijdraagt aan gelijke kansen. Als raadslid heb ik gevoeld welke impact ik kan maken voor de inwoner. Als wethouder heb ik bestuurlijk zaken in gang gezet om noodzakelijke verandering te brengen in het leven van mensen. Bijvoorbeeld op het gebied van luchtkwaliteit, water, bodem, milieu, onderwijs, jeugdzorg en duurzaamheid. Met kleine veranderingen in de directe leefomgeving van mensen kun je een grote impact voor de toekomst realiseren. Daarvoor is het belangrijk dat wet- en regelgeving niet in de weg staat van noodzakelijke innovatie.

Verandering gaat niet vanzelf. Dan moet je staan voor je overtuigingen, of dat nu lokaal is of nationaal. En zoals in de profielschets terecht staat: daarvoor heb je persoonlijkheden met lef nodig. Energie en ideeën. Ik denk dat ik die persoon ben. Ik wil bewijzen dat deze samenleving baat heeft bij progressieve en pragmatische politiek. Waarbij de oplossing centraal staat en niet het standpunt. Doelgericht en positief.

Na tien jaar lokaal openbaar bestuur kijk ik er naar uit om, op landelijk niveau, mij verder te verdiepen in genoemde en andere onderwerpen namens D66 in de Tweede Kamer.

Meer over Kiki Hagen

  1. Woonplaats: Mijdrecht
  2. Leeftijd: 33 jaar
  3. Beroep: Wethouder in De Ronde Venen

Expertises

Milieu, Klimaat, Onderwijs, Zorg

Bekijk onze plannen voor Nederland