Kiki Hagen

Kiki in 66 seconden

Foto: Martijn Beekman – D66 - Beeld: Kiki Hagen

Kiki Hagen (1987) is sinds maart 2021 lid van de Tweede Kamer voor D66.

Over Kiki

Als leraar heb ik dagelijks ervaren dat een goede educatie daadwerkelijk bijdraagt aan gelijke kansen. Als raadslid heb ik gevoeld welke impact ik kan maken voor de inwoner. Als wethouder heb ik me ingezet om de gemeente Ronde Venen te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van luchtkwaliteit, water, bodem, milieu, onderwijs, jeugdzorg en duurzaamheid. Met kleine veranderingen in de directe leefomgeving van mensen kun je een grote impact voor de toekomst realiseren.

Verandering gaat niet vanzelf. Dan moet je staan voor je overtuigingen, of dat nu lokaal is of nationaal. Na tien jaar lokaal openbaar bestuur kijk ik er naar uit om me namens D66 in de Tweede Kamer in te zetten op de dossiers luchtvaart, wegen en mobiliteit, milieu en circulaire economie.

Luchtvaart verbindt mensen over de hele wereld en is belangrijk voor onze economie. Voor ons klimaat en omwonenden is het belangrijk dat diezelfde luchtvaart schoner en stiller wordt. Reizen in een land van onze grootte kan toch veel makkelijker en comfortabeler. Dat vraagt om het slim inrichten van onze wegen, zeker ook voor de fiets, trein en bus.

We zijn gewend geraakt aan het kopen en gebruiken van spullen voor eenmalig gebruik. Dit resulteert onder andere in bergen plastic. Ik wil een duurzame samenleving met zo min mogelijk afval.

Neem contact op

Luchtvaart
Wegen en mobiliteit
Milieu
Circulaire economie

Bekijk onze plannen voor Nederland