Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Annelien Bredenoord

Lijsttrekker

39 jaar

Utrecht

Annelien Bredenoord (1979) is sinds juni 2015 lid van de Eerste Kamer.

Bijna 15 jaar geleden ben ik lid geworden van D66 vanwege haar baanbrekende houding ten aanzien van ethische kwesties, zoals euthanasie, onderzoek met embryo’s, homohuwelijk. De moed om te vernieuwen, het verstand om de consequenties te doordenken, oog voor de gevoeligheden van anderen: dat is wat me aanspreekt in D66.

Politiek is inherent moreel, onze ethische agenda is nooit af. Ik vind het cruciaal om aandacht te blijven vragen voor de Els Borst Agenda en vrijzinnigheid, juist ook vanuit de Eerste Kamer. Als lid van De Jonge Akademie van de KNAW sta ik voor het belang van wetenschap en onderwijs. Als ethicus is het mijn dagelijkse werk om complexe morele afwegingen te maken. Ik zie het als een uitdaging en een eer om namens D66 in de Eerste Kamer mijn bijdrage te leveren aan een zorgvuldige beoordeling van wetten, met oog voor draagvlak, kwaliteit, betaalbaarheid en de vrijzinnige agenda van D66.

Portefeuilles

Volksgezondheid, Welzijn en Zorg (Gezondheidszorg, Medisch-ethisch), Privacy, Databescherming, Justitie (familierecht)

CV

Bekijk het actuele CV van Annelien Bredenoord op de website van de Eerste Kamer.

 

Meer van Annelien Bredenoord
Bijna 15 jaar geleden ben ik lid geworden van D66 vanwege haar baanbrekende houding ten aanzien van ethische kwesties, zoals euthanasie, onderzoek met embryo’s, homohuwelijk.
- Annelien Bredenoord

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48