D66 zoekt nieuwe wethouder

Vanwege het vertrek van onze wethouder zoeken wij een nieuwe bestuurder voor het restant van de huidige coalitieperiode (2022 t/m 2026). Daarbij zoeken we een benaderbaar persoon die affiniteit heeft met plattelandsgemeenten en het gedachtengoed van D66. Gaat jouw hart sneller kloppen van duurzame ambities, inwonerbetrokkenheid, ruimtelijke plannen en investeren in onderwijs? Dan is deze vacature mogelijk iets voor jou!

Coalitie

Burgerforum, PvdA en D66 hebben in juni 2022 een coalitieakkoord gesloten met als titel 
“ Groeien door Ambitie” [1].
Dit akkoord vormt de opdracht die we aan onszelf maar bovenal aan het college van burgemeester & wethouders hebben meegegeven. Een progressief akkoord voor onze gemeente van ruim 23.000 inwoners waar groeien op het sociaal domein, investeren in een groene toekomst en gezonde lokale democratie centraal staan. 


[1]Bekijk hier het coalitieakkoord

Aanmelding

Voor deze functie is een profielschets opgesteld. Ben jij de persoon die wij zoeken? 
Van 8 januari tot en met 20 januari 2024 kun je jouw interesse kenbaar maken bij de sollicitatiecommissie van D66 Losser. Dit kan door een motivatie met CV te mailen naar onze fractievoorzitter, Ronald Ringenoldus, [email protected] . Ook voor vragen over de inhoud of de procedure kun je bij hem terecht.

Werkwijze

De sollicitatiecommissie bestaat uit vijf personen:
de beide raadsleden, commissielid, adviseur en afdelingsvoorzitter.

De sollicitatiecommissie hanteert een open en transparante methode voor de werving van kandidaten, waarbij niet uitsluitend naar leden wordt gecommuniceerd maar waarbij ook andere online communicatiemiddelen worden ingezet om geïnteresseerden te attenderen op het profiel en de positie van wethouder. 

De commissie selecteert op basis van het profiel en de motivatiebrieven de kandidaten waarmee de commissie tenminste één gespreksronde zal voeren.

Om tot een afweging te komen maakt zij gebruik van:
het cv van de kandidaat;
het gesprek met de kandidaat, waarin gekeken wordt naar:

aansluiting bij het opgestelde profiel kandidaat-wethouder;
de persoonlijke motivatie van de kandidaat;
de expertise van de kandidaat, passend bij de portefeuilles in het college;
samenwerking met de fractieleden;
raadplegen van openbare bronnen, zoals google en social media.
 
De fractie zal vervolgens een kandidaat bij de gemeenteraad voordragen voor benoeming als wethouder.

Voor de volledigheid:
In Losser is het gebruikelijk dat er een integriteitsonderzoek plaatsvindt alvorens kandidaten worden voorgedragen voor benoeming.