Ronald Ringenoldus

Bekijk de video van Ronald

Ronald Ringenoldus - Beeld: Geert Cox

Ronald Ringenoldus is raadslid en fractievoorzitter van D66 Losser

  • 44 jaar
  • Overdinkel
  • Hij/hem

Ronald maakt zich hard voor betaalbare duurzame woningen voor álle inwoners en zet zich in voor een goed gebruik van onze schaarse omgeving.

In 2014 werd hij raadslid in Losser en staat sindsdien bekend om zijn kennis op het gebied van ruimtelijke ordening en planologie. Onder andere bij de ontwikkelingen op de Geurmeij in Overdinkel heeft hij zich hard gemaakt voor een goede woonbestemming.

Met als motto “bij duurzame energie opwekking niet alleen de lasten maar ook de lusten in Losser” heeft hij de raad meegekregen in het vormen van het Lossers Energiefonds. Hiermee dragen commerciële of gemeentelijke energie-opwekkers financieel bij aan het verduurzamen van woningen in onze gemeente.

De komende jaren zet Ronald zich in voor vernieuwende betaalbare woonvormen – zoals TinyHouses -, haalbare en betaalbare verduurzaming, meer inwonerbetrokkenheid bij Losserse projecten in de leefomgeving.

In 2013 vanwege de liefde in Overdinkel, het geboortedorp van zijn opa, komen wonen. Ondertussen trotse vader van een zoon en dochter + ‘baasje’ van twee eigenwijze Border Terriërs.

Carnavalist, amateur bierbrouwer en worstendraaier. Met een uitgebreide achtergrond in de amateurmuziek nu nog af en toe actief bij Concordia Overdinkel.