Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 21 januari 2020

Tweede Kamer akkoord met mogelijkheid betaalpauze schuldsanering

De Tweede Kamer is vandaag akkoord gegaan met een voorstel van D66 en de PvdA om mensen in de schuldsanering de mogelijkheid te geven op een betaalpauze.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg: ‘In de schuldsanering zitten is hartstikke zwaar. Drie jaar lang moet je elk dubbeltje omdraaien. Er is nooit geld voor iets extra’s. Met de mogelijkheid op een betaalpauze geef je mensen net even wat adem. Ze kunnen een dagje uit in de zomer, of bijvoorbeeld een kerstcadeau kopen voor hun kind.’

Mensen in de schuldsanering kunnen maximaal twee keer per jaar een maand een betaalpauze aanvragen. De totale periode van de schuldsanering wordt daarmee wel verlengd. Van Weyenberg: ‘Uiteindelijk wordt het hele traject afgerond, maar met een beetje lucht hou je het langer vol. En het is ook niet verplicht, als je in drie jaar je schuldsanering wil afronden dan kan dat uiteraard ook.’ Het voorstel is een onderdeel van ‘Voor een schuldenvrije toekomst’, een plan waarin D66 voorstellen doet om problemen rondom schuld en armoede op te lossen.

Thema

Werk, inkomen & financiën

D66 wil bouwen aan het nieuwe verdienmodel van Nederland. Aan verduurzaming van onze economie, aan een eerlijke en open arbeidsmarkt en aan een dienstbare financiële sector. Aan een land dat onderneemt en bloeit en na stilstand weer vooruit gaat.

Nieuwe welvaart vraagt om groei van onze economie. Dat is de beste manier om de overheidsfinanciën op orde te brengen. Groei zorgt voor nieuwe banen. Groei zorgt voor innovatie en vernieuwing. En duurzame groei is de sleutel naar een welvarende toekomst. Allereerst moet de overheid zijn financiën op orde brengen, tegelijkertijd kan zij ruimte maken en gericht investeren. D66 heeft een groeiagenda om deze kansen te pakken.

Lees meer