Maak kennis met Rhodé!

Nog minder dan 4 weken tot de verkiezingen! Maak deze keer kennis met Rhodé Timmer, onze nr. 4 op de kandidatenlijst.

Actieve bijdrage leveren

Begin 2021 kwam voor Rhodé het moment om zich aan te melden bij D66. Vanuit haar betrokkenheid bij het welzijn van mensen, haar positief-kritische houding en de wens om een actieve bijdrage te leveren stelt ze zich kandidaat.

“Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we nog meer vanuit gezamenlijkheid, wederzijds begrip en transparantie zo goed mogelijk voor IJsselstein, haar inwoners en ons land blijven zorgen?”

Rhodé Timmer

Eenvoudiger en begrijpelijker

Als ze Sigrid Kaag hoort vertellen over nieuw leiderschap, over naar elkaar luisteren, over het belang van woorden en de toon, geeft dat hoop. Ook als je beseft waar wij vandaan komen en hoeveel er ook al ten goede is veranderd. Tegelijkertijd kan ze zich erg goed voorstellen dat hetgeen er op tafel komt in een gemeenteraadsvergadering voor velen erg ver van het dagelijkse leven afstaat. Hoe kunnen we de politiek menselijker maken? Eenvoudiger? Begrijpelijker?

Campagne

Rhodé is al langer geïnteresseerd in de politiek en met Kaag als partijleider koos ze voor D66. Ze voelt zich daar thuis. Als lid van de campagnecommissie zorgt zij ervoor dat D66 zichtbaar is in IJsselstein. Ze heeft samen met Robbert Vögtlander de standpunten verwerkt in een paar campagnefilms over wonen, klimaat en gelijkwaardigheid.

Zelfstandig ondernemer

In het dagelijks leven is Rhodé zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing. Daarnaast houdt zij zich op Nyenrode bezig met het vormgeven van colleges over onder meer big data. Ze is geboren op de Achtersloot en heeft haar leven lang in IJsselstein gewoond maar een groot deel daarvan in Amsterdam en in het buitenland gewerkt. Rhodé heeft 2 volwassen kinderen die niet meer thuis wonen maar wel vaak thuiskomen.

Bedoeïendorp in de Sinai woestijn

Rhodé woont in Zenderpark, kookt en leest graag en veel en geniet van borrelen met vrienden aan een keukentafel en als het weer het toelaat van zeilen op het IJsselmeer of in Zeeland. Haar favoriete stad is Rome en haar meest bezochte vakantieplek een bedoeïenendorp in de Sinai woestijn in Egypte waar ze al sinds 2007 komt.

Rhodé Timmer Beeld: Loranne van der Zalm