Maak kennis met Jelte

Nog een week tot de gemeenteraadsverkiezingen! Maak deze week kennis met Jelte Huizinga, onze nr. 2 op de kandidatenlijst.

Behoud cultuur

Jelte is de nestor van onze kandidatenlijst. Hij zit met een korte tussenpauze al ruim 13 jaar in de gemeenteraad. Wie met Jelte in gesprek gaat krijgt al snel door dat hij een paar passies heeft: cultuur en fotografie. Zijn grootste passie is cultuur. In de afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor het behoud van het Fulcotheater en het Museum IJsselstein. Hij was een van de eerste organisatoren van het jaarlijkse IJsselfestein (een jazzfestival). Daardoor kent hij veel organisaties en hij heeft een breed netwerk.

“Het klimaat? Dat zijn wij zelf!”

Jelte Huizinga

‘Groene’ raadslid

Binnen D66 kennen we Jelte ook als het ‘groene’ raadslid. Hij wandelt graag, weet veel van de natuur en maakt zich druk over het klimaat. Tegenwoordig ontwikkelt hij zich tot vogelaar. Het liefst zou hij persoonlijk de terrastegels in de tuinen vervangen door groen. Het baart hem zorgen dat het regenwater slecht wordt afgevoerd. Hij hoopt ook dat IJsselstein een voortrekkersrol gaat vervullen en actie onderneemt om klimaatmaatregelen te nemen.

In gesprek met organisaties en inwoners

Maar liefst drie keer heeft Jelte meegeschreven aan ons verkiezingsprogramma. Het geeft hem energie om met organisaties, inwoners en leden in gesprek te gaan en ideeën op te halen.

Opa

Jelte woont sinds 1 februari 1990 in IJsselstein. Hij woont samen met Yfke in Zenderpark. Hun kinderen wonen op zichzelf. Maar het huis is gezellig druk als ze op hun kleinkinderen passen.

Jelte Huizinga Beeld: Loranne van der Zalm