Kas Visser

Beeld: Gerard Wielenga

Kas Visser is al zijn hele leven Houtenaar. Hij was met 18 jaar de jongste kandidaat op de lijst voor D66 Houten en is sinds mei 2022 commissielid. Zijn prioriteiten zijn jongeren, financiën, economie en ICT.

  • 21 jaar
  • Houten
  • Houten
  • Hij/hem

Mijn naam is Kas Visser, ik ben 18 jaar oud, woon in Houten en studeer Informatica aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben sinds begin april 2021 actief bij de Jong Democraten in Utrecht en bij de D66 fractie in Houten. Bij de Jong Democraten ben ik onder andere voorzitter van de werkgroep economie en wij organiseren specifieke werkgroep avonden met sprekers. Ik heb voor D66 gekozen, omdat ik mijzelf in het gedachtegoed kan herkennen: Een sociale partij die vindt dat iedereen vrij moet zijn, maar niemand mag vallen. Een partij die hedendaagse problemen zoals: de woningcrisis en klimaatverandering serieus neemt. Ik kies er nu voor commissielid te worden, omdat ik ook graag de stem van mijn leeftijdsgenoten wil vertegenwoordigen!

D66 Houten is voor mij en vele andere een herkenbare partij op het gebied van woningbouw, klimaat, duurzaamheid en onderwijs. Veel mensen komen meer overeen met D66 in Houten dan ze vaak zelf denken. De D66 in Houten is onafhankelijk van wat landelijk beslist en maakt eigen goedgeïnformeerd keuzes. Hiernaast ben ik zelf student Bedrijfseconomie en ik vind dat ondernemerschap en goed onderwijs in de gemeente belangrijke thema’s is in de gemeente zijn. Verder zie ik lokale politiek als een mooie opstap naar wat ik allemaal verder wil bereiken in mijn leven. Om mee te mogen helpen aan een mooier Houten voor iedereen. En het meedenken over lokale politieke kwesties lijkt mij hiernaast erg leuk.

Ik wil me graag inzetten voor een beter Houten en meer betrokkenheid van jongeren bij de politiek!

Het oude dorp, omdat elke keer dat je daar binnen fietst het voelt alsof je uit de ‘stad’ bent en een klein historisch dorpje ver buiten de randstand in fietst. Een plek om even te ontsnappen aan de drukte van het leven.

Een sociale partij die staat voor de individuele vrijheid van haar burgers, maar niemand laat vallen. Een herkenbare partij, waar meer mensen het mee eens zijn, dan ze vaak beseffen.

Een werkgroep avond van de JD in Utrecht, die ik als voorzitter samen met mijn werkgroep had georganiseerd. Hierbij nodigen we meestal 2 á 3 sprekers uit om een praatje te maken en een discussie te voeren. We doen dit omdat we het leuk vinden om verschillende kijken en meningen te horen over een relevant onderwerp.