Niet voor, maar mét Harderwijk

Martijn Pijnenburg leidt D66 Harderwijk als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Hij heeft opnieuw het unanieme vertrouwen gekregen van de leden van zijn partij. Binnen de partij leven veel ideeën voor Harderwijk, waarin de inwoners van Harderwijk en Hierden een centrale rol spelen.

De afgelopen jaren heeft Pijnenburg (34) zich geprofileerd als een betrouwbare en actieve speler binnen de politiek. Hij geeft aan dat hij ontzettend dankbaar is dat de leden hem hebben herkozen als lijsttrekker. “Mijn ideeën en energie zijn nog lang niet op. De unanieme steun en het volle vertrouwen laten zien dat wij ons als fractie op de juiste weg bevinden.” 

“Mijn ideeën en energie zijn nog lang niet op. De unanieme steun laat zien dat wij ons als fractie op de juiste weg bevinden.”

Martijn Pijnenburg, lijsttrekker en D66 raadslid in Harderwijk

Pijnenburg is sinds 2014 raadslid en sinds 2017 fractievoorzitter. Hij wilde niet aan de zijlijn staan, maar aan de slag om dingen gedaan te krijgen. Zowel vóór, tijdens als na zijn studie is hij actief geweest als vrijwilliger in de stad, waar ook zijn interesse in de lokale politiek ontstond. In Harderwijk miste hij de progressieve D66-stem. Hier kwam in 2013 verandering in toen D66 Harderwijk-Hierden weer werd opgericht. Voor Pijnenburg is het belangrijk dat Harderwijk een veilige haven is voor iedereen. “Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen, en in zijn of haar waarde worden gelaten.”

Sinds 2014 is D66 actief in de gemeenteraad van Harderwijk. Met voorstellen voor verduurzaming van de stad, een nog kleurrijker regenboogbeleid, een inclusief Sinterklaasfeest, een energieneutraal zwembad en het behoud van de MESS, heeft D66 inmiddels een duidelijk progressief stempel op de stad gedrukt. Daarnaast heeft de fractie er de afgelopen vier jaar voor gezorgd dat de rol van de raad in het sociaal domein is vergroot.

D66 wil ervoor zorgen dat Harderwijk zich blijft ontwikkelen. Pijnenburg herkent een aantal uitdagingen en is ambitieus. “We hebben een nijpend probleem op de woningmarkt, dat op een creatieve manier moet worden opgelost. We moeten ook op een andere manier naar verkeer gaan kijken. Wat mij betreft staat de automobilist niet langer automatisch op 1.”

De D66-lijsttrekker zet daarnaast in op meer actie op het gebied van duurzaamheid en een transparanter gemeentebestuur. D66-voorzitter Randy Snellenburg kijkt uit naar de aankomende maanden. “Martijn is bedreven en toont lef om ambities waar te maken. Hij heeft een duidelijke visie voor zowel de partij als de gemeente. Hij heeft echt een hart voor de stad. Uitgerekend dit maakt hem een sterke lijsttrekker voor de verkiezingen”. 

In het najaar schrijft D66 aan het verkiezingsprogramma en wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt. “Bij dat programma willen we, net als de vorige keer, de stad nauw gaan betrekken. Het moet geen programma voor of over, maar mét Harderwijkers worden”, aldus Pijnenburg. “Via de website van D66 Harderwijk kunnen inwoners of organisaties al een afspraak in mijn agenda plannen voor een bak koffie deze zomer.”