Anke Buurman-Kuiper

Anke Buurman-Kuiper - Beeld: Anne Brassien

Maak kennis met Anke

  • 35 jaar
  • Harderwijk
  • Harderwijk, Stadsweiden
  • Zij/haar

Harderwijk is de stad waar ik ben geboren, opgegroeid en nu met mijn gezin woon. Ik geniet van alle prachtige plekken, ben verknocht aan de mensen, maar zie ook kansen om het nóg fijner te maken.

Vanuit mijn werk als docent zag ik van dichtbij wat het kan betekenen als je niet jezelf kan zijn, of als je als gezin niet snel de benodigde hulp krijgt als er problemen zijn. Dat gaat me aan het hart en daar maak ik mij sterk voor. Ook in onze stad kan of mag nog niet iedereen zichzelf zijn, krijgt nog niet iedereen de hulp die nodig is en kan nog niet iedereen meedoen. Hier blijf ik me voor inzetten.

De afgelopen jaren ben ik als lid in de gemeenteraad opgekomen voor een ambitieuzer LHTBQ+-beleid, een inclusief sinterklaasfeest, gelijke rechten voor ZZP’ers en behoud van de dagbesteding voor mensen met thuishulp. Ik geloof in samenwerking, doorzettingsvermogen en het tonen van lef. En de aankomende vier jaar ga ik met deze uitrusting weer de strijd aan tegen elke vorm van ongelijkheid.

Lievelingsplek in Harderwijk?

Hardlopend langs het zeepad, met dat briesje van het meer in je gezicht en de zon die het water doet glanzen. Heerlijk! Andere favoriete plekken, vooral om samen met mijn zoontje naartoe te gaan: De Rietmeen, om in het verkeerspark te spelen, en de Natuurtuin bij de fietsbrug.

Wat maakt je trots om Harderwijker te zijn?

Er wonen hier zoveel leuke mensen! En ik vind het ook een heel mooie stad. Met het meer, de historische binnenstad, de bossen en alle fijne parken.

Daarnaast is het van oudsher een stad waarin onderwijs toegankelijk is, waar gewerkt wordt en waar veel vrijheid is. Denk bijvoorbeeld aan onze historie met de Universiteit van Harderwijk, het visserijverleden maar ook de vrijhaven die Harderwijk lange tijd was. We zijn dit, voor mijn gevoel, een tijd kwijt geweest, maar de laatste tijd komt dit meer en meer terug.

Je mag hier zichtbaar jezelf zijn in onze regenbooggemeente, we hebben een inclusief Sinterklaasfeest en je kunt nu bijvoorbeeld ook zelf kiezen wanneer je je boodschappen doet. Dit doet me zo goed! Ik ben trots om in zo’n dynamische stad te wonen én een bijdrage te kunnen leveren aan het fijn samenleven.

Waarom stel jij je kandidaat voor de verkiezingen?

Harderwijk is een hele fijne en mooie stad om te leven. Maar er kunnen nog dingen beter: meer kansengelijkheid, je echt vrij voelen en sneller de juiste hulp als je deze nodig hebt.

De literaire avond met Splinter en Bart Chabot in de Mess. Een heerlijke ontspannen sfeer, waarin ernst en humor afwisselden en waar iedereen zichzelf kon zijn. Loved it!

Ik vind het een hele fijne club: iedereen kan zichzelf zijn, vanuit optimisme idealen nastreven en ruimte voor discussie. Het mensbeeld past heel goed bij mij: waarin je vertrouwt op mensen en dat zij heel veel kunnen en daarbij zoveel mogelijk vrijheid moeten hebben, maar dat je wel moet helpen om de juiste randvoorwaarden te creëren zodat dit ook voor iedereen geldt. Dit betekent: investeren in preventie, kansengelijkheid, vangnetten voor als het even niet lukt. Ik ben daarom heel trots dat ik daar de afgelopen jaren een bijdrage heb kunnen leveren.