Monique Zuijdwijk

Monique Zuijdwijk - Beeld: Marijn Star

Maak kennis met Monique

  • 57 jaar
  • Rotterdam
  • Harderwijk, Hierden

Hierdenaren en Harderwijkers kennen haar als projectcoördinator en beweegmakelaar voor GA! Harderwijk op Sportpark Hierden en als regiocoach aangepast sporten. Dagelijks zet zij zich in voor de positieve gezondheid van onze inwoners.

Monique wil zich de komende jaren gaan inzetten voor een Hierden en Harderwijk waar iedereen de kans krijgt op zijn of haar manier mee te doen. Haar ambitie is dat inwoners van Hierden en Harderwijk zich bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl. En dat het vanzelfsprekend is dat iedereen mee kan doen aan sport en bewegen.

Naast haar werk heeft Monique zich de afgelopen jaren ingezet voor een veiliger Zuiderzeestraatweg. Juist voor Hierden wil zij de komende jaren het verschil gaan maken vanuit de gemeenteraad. Of het nu gaat om de verkeersveiligheid, positieve gezond, het bouwen van woningen voor jongeren, ouderen of kleine huishoudens in het dorp of het opzetten van een echt ontmoetingscentrum: Monique heeft genoeg ideeën voor de toekomst.

Monique woont met haar man aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden.

Welke kansen zie jij Harderwijk?

Ik zie ‘inclusiviteit’ als een grote kans voor Harderwijk en Hierden waarin iedereen ook de kans krijgt op zijn of haar eigen manier mee te doen. Harderwijk en Hierden kunnen ook kansen bieden aan nieuwe bedrijven en organisaties en zo meer werkgelegenheid creëren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer woningen voor starters en kleine huishoudens.
  • Een wijkontmoetingscentrum voor jong en oud opzetten in Hierden.
  • Verdere snelheidsbeperking op wegen in Harderwijk en Hierden.

Wat betekent D66 (Harderwijk) voor jou?

D66 is voor mij de partij die inzet op de thema’s die ik belangrijk vind, zoals klimaatbeheersing, scholing, inclusiviteit en anderen vrij laten en met respect behandelen.

Greta Thunberg, klimaatactiviste. Zo jong al ze is, symboliseert ze voor mij al een aantal jaren het verzet tegen de gevestigde orde die veel te weinig doet tegen de klimaatverandering. Gewoon staken op school totdat je gehoord wordt en scholieren wereldwijd met je mee gaan doen. Zoals zij zich inzet voor de toekomst van haar generatie, vind ik geweldig en heb ik diep respect voor.

Lievelingsplek in Harderwijk?

Hierden, het mooiste dorp van de Veluwe. Hierden ligt midden in de natuur en wordt omgeven door het randmeer, de weilanden, de bossen en het Beekhuizerzand. Meer variatie in natuur is niet denkbaar.

Ik wil graag actief mee wil denken hoe we van Harderwijk en Hierden een nog mooiere plek kunnen maken voor alle inwoners.

De Oorsprong van Dan Brown. De twee centrale vragen, waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe, blijven me fascineren.

De mooie woon- en leefomgeving die over de jaren ontwikkeld is in Harderwijk en Hierden. Het waterfront, de vernieuwde boulevard maar ook wijken als Drielanden en Hoge Varen zijn mooi aangelegd. Er is zowel oog voor de historie van de stad en van het dorp als voor de omringende natuur. Harderwijk leeft!

Mountainbiken, golfen, wandelen in de natuur. Thuis ga ik graag lekker koken voor mijn lieve dochters drink ik graag een lekker wijntje met m’n man terwijl we de avonturen van de week doornemen.