Michiel Bruinewoud

Michiel Bruinewoud - Beeld: Anne Brassien

Maak kennis met Michiel

  • 32 jaar
  • Harderwijk
  • Harderwijk, Drielanden

Als geboren en getogen Harderwijker heb ik de gemeente een gigantische ontwikkeling zien doormaken. Positief, maar soms wat minder. Toen ik na mijn studie in Utrecht terug naar Harderwijk kwam, ervaarde ik hoe lastig het is om aan een woning te komen, vooral voor starters. Dat moet echt anders.

In mijn werk, als adviseur energiesystemen bij een grote projectontwikkelaar / bouwbedrijf, kom ik dagelijks in aanraking met veel facetten van projectontwikkeling en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Deze kennis en ervaring vertaal ik graag naar punten die onze stad kunnen verbeteren.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te mouintainbiken, ben ik een vaste Lowlandsganger en lees ik graag een goede thriller. Daarnaast ben ik actief als jongerenvertegenwoordiger voor jongRES in onze regio. Wij willen de jongere generatie meer stem geven in de energietransitie, die een grote impact op ons leven gaat hebben.

Ik wil graag mijn vakinhoudelijke kennis gebruiken om Harderwijk voorloper op het gebied van verduurzamen te maken. Daarnaast wil ik graag meehelpen om de ontwikkeling van onze gemeente te versnellen. De ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar zijn fantastisch, maar er mag een tandje bij!

Lievelingsplek in Harderwijk?

De nieuwe boulevard. Alle reuring en bootjes geven mij altijd een vakantiegevoel.

Welke kansen zie jij voor Harderwijk?

Voorloper worden in de regio in de energietransitie en daarmee een voorbeeldfunctie pakken voor vergelijkbare gemeentes.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Veel meer openbaar besturen.
  • Geen schaampanelen meer op nieuwbouw. Daarmee bedoel ik: leg de daken van de nieuwbouwhuizen die we nu bouwen vol met zonnepanelen.
  • Een meer progressive koers voor Harderwijk

Wat maakt je trots om Harderwijker te zijn?

De verandering van het boulevardgebied en hoe de gehele binnenstad daarmee is opgeknapt. Dat maakt mij een trotse Harderwijker. En de combinatie van water en bos vlakbij, maar dat is niet echt trots maar gewoon fijn.

Met schoolvrienden speelden we vaak in “de bergjes” van Drielanden. De zandloper rond de bouwterreinen waar je heel goed hutten kon bouwen.