Anne Brassien

Anne Brassien - Beeld: Marijn Star

Maak kennis met Anne

  • 28 jaar
  • Harderwijk
  • Harderwijk, Stadsweiden

Anne is opgegroeid in Noorwegen, maar heeft zich altijd enorm verbonden gevoeld met Nederland en met name Harderwijk. ‘Het prettige aan Harderwijk vind ik de centrale ligging, maar vooral de natuurrijke omgeving. Verder vind ik Harderwijk een stad met toekomstperspectief – kijk maar naar de afgelopen vijf jaar. Onze stad blijft zich ontwikkelen!’.

Anne vindt het belangrijk dat iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, een plek heeft waar ze zich thuis voelen. Gelijke kansen voor iedereen. Dit was voor haar een belangrijke motivatie om aan de slag te gaan als consulent (werk). ‘De connectie tussen mens, maatschappij en politiek trekt mij enorm. Vaak hoor of zie ik dingen langskomen waarvan ik mij afvraag of dat in de praktijk ook daadwerkelijk de juiste of meest efficiënte oplossing is. Mijn intentie is nu om zo veel mogelijk kennis op te doen van en binnen het sociaal domein zodat ik gemeentes kan gaan adviseren in hun beleid’.

De komende jaren wil Anne zich inzetten voor gelijke kansen. Dit op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs, werk en inclusiviteit.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ga graag op reis naar onbekende plaatsen, steden en/of landen. Ik houd ervan om meer te leren over mensen en hun tradities en culturen. Zo leren we meer over en van elkaar. En wanneer ik niet op reis ben ga ik graag met vrienden in een (spelletjes)café zitten of samen thuis koken en gezellig bij elkaar zijn.