Benjamin Buurman

Benjamin Buurman - Benjamin is manager campagne & communicatie bij D66 Beeld: Wilma Dresselhuis

We staan in een traditie van politieke vernieuwers die streven naar een vrije en rechtvaardige samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk zelf kunnen beslissen. En voor wie het even tegen zit, zoeken we de beste hulp. Want we zijn pas echt vrij, als iedereen dat is. Daarom zet ik mij elke dag in voor D66 en daarom wil ik mij verbinden aan de lokale politiek in Harderwijk.

  • 38 jaar
  • Doorn
  • Harderwijk, Stadsweiden
  • Hij/hem

Na vijf online verkiezingscampagnes en het professionaliseren van de landelijke digitale kanalen van D66, ben ik gestart als manager Campagne en Communicatie bij D66. Hier ben ik verantwoordelijk voor marketing, communicatie, campagnes en digitalisering (IT).

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Harderwijk mag wat mij betreft nog vrijer worden. Geen bemoeienis door de gemeente over de zondagsopenstelling. Geef ondernemers een uurtje extra na gemiste inkomsten door corona-maatregelen. Geef meer ruimte voor vindingrijkheid van inwoners. Houd zeker rekening met anderen, maar beperk niemand in het kunnen inrichten van het leven.

Welke jeugdherinnering uit Harderwijk blijft je het meeste bij?

Tien jaar lang was ik deejay bij bar-dancing De Mac, later Sir Jack. Ik heb daar veel jongeren zien dansen, drinken, genieten, verliefd worden, uit hun plaat gaan, ruzies- en weer goed maken en zichzelf zien worden. Dit zijn waardevolle herinneringen die ik meeneem voor de rest van mijn leven.