Thijs Melkert

Thijs Melkert - Beeld: Anne Brassien

Maak kennis met Thijs

  • 38 jaar
  • Den Haag
  • Harderwijk, Drielanden

Toen ik tien jaar geleden als docent in Harderwijk kwam werken, werd ik direct verliefd. Harderwijk: een stad waar ik mij thuis voel. Naast mijn werk als docent en raadslid ben ik een ontzettend trotse vader van twee kleine kinderen. Door de komst van mijn zoon en dochter kijk ik heel anders naar zaken als verkeersveiligheid en een goede toegang tot scholen, opvang en andere voorzieningen. Er liggen nog grote uitdagingen voor ons en daar wil ik graag aan bijdragen. Zodat iedereen in Harderwijk prettig kan wonen, en zich hier echt thuis voelt.

De afgelopen vier jaar hebben we veel voor elkaar gekregen op cruciale thema’s. De stad wordt steeds groener, vrijer en beter toegankelijk. Er liggen nog grote uitdagingen voor ons en daar wil ik graag aan bijdragen. Zo gaan we straks écht anders om met ons afval en moeten we nóg meer stappen zetten om te verduurzamen, dat heeft 2021 ons wel geleerd.

Harderwijk is nu ook gekomen tot de finales (beste 5) van meest toegankelijke gemeenten na onze harde inzet. De volgende jaren kunnen we de volgende stap zetten, zodat in ons Harderwijk echt iedereen mee kan doen. Verder liggen er nog enorme uitdagingen op het gebied van wonen, bereikbaarheid en cultuur. Punten waar ik me de afgelopen jaren voor heb ingezet, en nog met veel energie voor wil blijven strijden.

Lievelingsplek in Harderwijk?

De bossen rond Harderwijk en het Beekhuizerzand. Fantastisch mooie plekken om te ontdekken. En verder het nieuwe Crescentpark om de hoek, waar waterberging en recreatie heel mooi samenvallen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht en actie op het gebied van duurzaamheid.
  • Denken vanuit de fietsers en voetgangers in plaats van de automobilist.
  • Een stevige en stabiele basis voor cultuur.

David Attenborough en Jan Terlouw, die na jarenlanges carrière zich nu nog steeds keihard inzetten voor een leefbaar klimaat.

Vrijheid voor iedereen, ruimte om je eigen weg te kiezen, maar steun als het nodig is. Hard strijden voor gelijke kansen, wie je ook bent, van wie je ook houdt. Iedereen doet er toe. Over grenzen durven kijken, omdat je samen meer bereikt dan alleen en aandacht voor een duurzame samenleving.

Wielrennen en mountainbiken in de mooie omgeving en met de kinderen het bos in of naar de strandjes. Ik ga ook graag een avondje naar de bios of het theater.