Bert Koops

Bert Koops - Beeld: Eigen foto

Laat veiligheid niet “rechts”liggen

  • 58 jaar
  • Emmerhout

Ik ben Bert Koops. Ik ben geboren en getogen in Emmen. Mijn opa was armvader in onze gemeente, mijn overgrootvader staat nog op de foto met oprichters van FC Emmen. Kortom – ik ben een (trotse) Emmenaar en ik stam af van (trotse) Emmenaren.

Als voorzitter van de groepsondernemingsaad van het gevangeniswezen van Nederland heb ik mij tien jaar lang ingezet op het gebied van veiligheid en vertegenwoordigde ik 10.000 collega’s. Maar ik kwam ook wel een keer ergens – zo heb ik ooit nog een keer in de trein naar Den Haag gezongen voor Alexander Pechtold op zijn verjaardag.

Mijn werk heeft mij geleerd dat je hard moet werken voor veiligheid. Als je samenwerkt, maak je het verschil. Jaarlijks komen er ongeveer 200 personen, vooral jonge kerels, terug uit detentie naar de gemeente Emmen. Ik ben er van overtuigd dat dit aantal omlaag kan worden gebracht. Dat moet zelfs. Veiligheid draait niet om wegkijken. Polarisatie, zeker in Emmen, ligt altijd op de loer, maar juist daarom is een sterk centrum zo belangrijk. Er zijn genoeg maatschappelijke problemen die ook een progressief antwoord verdienen.

Ik wil mij sterk maken voor een veilig Emmen, met een breed, progressief verhaal. En daar zal ik hard voor werken!