Dirk van Klinken

Beeld: Eigen foto

Er liggen grote uitdagingen op het gebied van klimaat en biodiversiteit. Om de bestaande klimaatdoelstellingen te halen zijn er investeringen nodig in mensen, technologie en scholing.

  • 41 jaar
  • Emmen
  • Rietlanden, Emmen

Hoihoi! Mijn naam is Dirk en ik woon samen met mijn vriendin Liesbeth en onze poes Beatrix in de Rietlanden in Emmen. In het dagelijks leven ben ik docent marketingvakken op NHL Stenden Hogeschool. Daarnaast ben ik sinds een jaar of 10 steunfractielid bij D66 Emmen.

In mijn vrije tijd game ik graag en maak ik gebruik van de prachtige omgeving die Emmen biedt voor buitensporten. Dit doe ik door te golfen, skeeleren en wielrennen. Dat laatste is overigens een prachtige manier om poolshoogte te nemen in de verschillende dorpen rondom Emmen.

Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd bezig te zijn met de verduurzaming van mijn woning. Van kleine zaken zoals het plaatsen van tochtstrips en een isolerende brievenbus tot het installeren van zonnepanelen en een CO2 gestuurd ventilatiesysteem. Ook adviseer ik vrienden en collega’s daar regelmatig in.

Er liggen grote uitdagingen op het gebied van klimaat en biodiversiteit. De meest recente klimaatrapporten en geopolitieke ontwikkelingen laten zien dat we nog meer haast moeten maken met verduurzaming. Dat is goed voor volgende generaties, financiële stabiliteit en om de afhankelijkheid van schurkenstaten te verminderen. Om de bestaande klimaatdoelstellingen te halen zijn er investeringen nodig in mensen, technologie en scholing. Daarbij moeten we niet vergeten de burgers te betrekken en te zorgen dat het voor elke inwoner betaalbaar blijft.

Verandering gaat niet vanzelf en er moet hard voor gewerkt worden. Ik kijk er naar uit om me namens D66 Emmen in te zetten voor een duurzame, innovatieve, inclusieve gemeente, een hoogwaardig onderwijsaanbod en een energietransitie waarbij niemand buiten de boot valt. Ik ga er vanuit dat mijn kennis en ervaring in het onderwijs en op het gebied van duurzaamheid daarin kunnen bijdragen.