Joey Koops

Joey Koops - Beeld: Richard Broekhuijzen Fotografie

“Aan sommige tegenliggers herkent men de juiste weg!” – Alexander Pechtold.

“Wees niet stil! Wij zijn met velen. Onze stem is nodig. Ons handelen is nodig.” – Sigrid Kaag.

“Doe je best op school. En behandel een ander zoals je zelf ook behandeld zou willen worden.” – Elly & Bert Koops.

  • 32 jaar
  • Centrum

Zomaar een aantal uitspraken die belangrijk voor mij zijn. Ik ben sociaal opgevoed: Speelgoed deel je, je behandelt iedereen gelijk, als je iemand kan helpen dan doe je dat en wees het goede dat je in een ander zou willen zien. Ik ben liberaal opgegroeid: Iedereen is vrij om zijn leven in te richten, de overheid moet terughoudend zijn, de markt opereert beter onder vrijheden en excellentie belonen we. Anry Kleine Deters noemt het liberaal van geest, sociaal uit het hart. Daar kan ik mij in vinden.

En zo heeft ook mijn politieke leven zich gevormd. Ik stem sinds ik kan op D66. Ik ben in 2014 lid geworden van de partij na de overwinningen van dat jaar, maar ook na de uitspraken van veroordeeld groepsbelediger Geert W. – en de reacties, of het uitblijven van reacties, daarop. Na een telefoontje van Karel Eggen in 2016 ben ik eens gaan kijken bij een afdelingsvergadering. Er was discussie, er sneuvelden en ontstonden ideeën en met het opsteken van mijn hand had ik politiek bedreven – ik was verliefd.

Nu, enkele jaren en vele ervaringen later, ben ik klaar voor het lijsttrekkerschap. Ik ben mij er bewust van dat ik in de voetsporen treed van twee mensen met een groot hart voor Emmen – Carmen Hoogeveen en Karel Eggen. Ik weet ook dat ik hun steun heb. En dat ik binnen (en buiten) Emmen een groep mensen heb die mij vertrouwt en op wie ik kan rekenen.

Ik ken onze tegenliggers. Ik blijf niet stil. Emmen verdient D66.