Marc de Jonge

Marc de Jonge - Beeld: Eigen foto

Ik ben Marc, 37 jaar oud, geboren en getogen Emmenaar. Ik ben 6 jaar actief in de steunfractie, waarvan 4 jaar als fractiesecretaris.

  • 39 jaar
  • Emmermeer

Ik heb een technische achtergrond, met een masteropleiding in Computing Science met een minor in Natuurkunde. Hierna heb ik 7 jaar als onderzoeker bij TNO gewerkt. Hier heb ik de ervaring opgedaan wat wetenschap exact betekent. Zo zou ik graag willen dat we meer vertrouwen hebben in experts, en dat verandering van inzicht door nieuwe informatie juist een kracht is die we moeten gebruiken.

Hierna ben ik het bedrijfsleven in gegaan als software engineer. Eerst bij de start-up Zuludesk en nu bij het beursgenoteerde Jamf. In deze rol is het nodig om te kunnen schakelen tussen het grote plaatje, het einddoel en de details van een implementatie.

Naast mijn werk ben ik al 28 jaar actief waterpoloër, waarbij ik voor verschillenden teams trainer en coach ben geweest. In deze teamsport heb ik geleerd wat het is om teamspeler te zijn. Zo werk ik graag binnen een team waar je elkaar versterkt, vertrouwt op elkaars krachten en elkaar kan opvangen als iemand een steekje laat vallen.

In de steunfractie heb ik me vooral beziggehouden met duurzaamheid. Voor mij is dit meer dan windmolens, maar een breder vraagstuk. Hierbij is gedragsverandering van iedereen nodig. Denk bijvoorbeeld aan afvalbeleid, stimuleren van de fiets, etc….

Als ik gekozen word in de raad, zal ik de volgende doelen nastreven:

1. Denk bij elke afweging na over de impact op mensen, natuur en financiën. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Durf verder te kijken dan 4 jaar!
2. Iedereen moet dezelfde kansen krigen om mee te kunnen doen in onze maatschappij.
3. Luister goed naar anderen, ga uit van de beste intenties en wees waakzaam op feitelijk onjuiste argumenten.