Pak gevaarlijke fietsroutes voor scholieren in Mariahoeve aan

Mariahoeve is een ruime en rustige wijk, maar helaas is die ruimte en rust niet voor fietsers weggelegd. Op de Diamanthorst moeten fietsers een nauwe weg met een dun fietsstrookje delen met grote bussen, vrachtwagens en langsscheurende auto’s. En dat terwijl die fietsstrookjes vol zitten met scholieren. De bewonersorganisatie Mariahoeve en D66 raadslid Marieke van Doorn trekken aan de bel bij het stadsbestuur.

Fietsende scholieren in de verdrukking op weg naar school
De Diamanthorst zou een rustige straat moeten zijn. Maar de bewoners weten wel beter. Niet alleen is de weg een belangrijke route voor bussen en bevoorradingsvrachtwagens, maar het is ook een populaire route voor mensen die maximumsnelheden niet al te serieus nemen. En dat terwijl de dunne fietsstrookjes langs die drukke weg vol zit met leerlingen zitten die onderweg zijn naar één van de vijf scholen in de buurt, waarvan er twee direct langs de weg liggen. “Fietsende scholieren komen in de verdrukking tussen geparkeerde auto’s en denderende vrachtwagens”, ziet Van Doorn. “Dit is vragen om problemen”.

Kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen
Daarom heeft de bewonersorganisatie Mariahoeve samen met Van Doorn het college gevraagd om in actie te komen. “Als we echt willen dat de scholieren hier veilig kunnen fietsen zullen ze hun eigen fietspad moeten krijgen, in plaats van dat ze met vrachtwagens moeten concurreren om ruimte”. “We moeten de fietsveiligheid in Bezuidenhout en Mariahoeve echt onder de loep nemen” zegt het raadslid, die eerder ook aan de bel trok over de onveilige situatie aan de Finnenburg en de Boekweitkamp. Van Doorn: “Verkeer is geen natuurkracht. Verkeer doen we zelf en dus kunnen we er ook zelf keuzes in maken. De keuze van D66 is duidelijk: kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen”.