D66 blij dat er een volwaardig debat over ouderenbeleid komt

Beeld: Martijn Beekman

D66 is blij dat er een volwaardig debat over ouderenbeleid komt in de Haagse raad. “Ook Den Haag heeft te maken met vergrijzing en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen”, zegt fractievertegenwoordiger Anno Fekkes (D66). Hij heeft een volwaardig debat aangevraagd om te bespreken wat de stad kan doen om beter om te gaan met ouderen en hun toekomst.

Nederland en Den Haag krijgen steeds meer te maken met de gevolgen van vergrijzing. En de bestaande problemen raken ouderen op unieke manieren. “De woningnood raakt ouderen, maar ouderen hebben hele andere woningen met andere faciliteiten nodig. En ook de klimaatverandering raakt ouderen, omdat de hitte een bijzonder groot gezondheidsgevaar voor ze is”, ziet Fekkes. “Als gemeente hebben we een goed doordacht ouderenbeleid nodig. Alleen dan zorgen we ervoor dat er voor iedereen een goede toekomst in Den Haag is”. 
 
Het debat dat door Fekkes is aangevraagd moet nog worden ingepland.

“Als gemeente hebben we een goed doordacht ouderenbeleid nodig. Alleen dan zorgen we ervoor dat er voor iedereen een goede toekomst in Den Haag is”

Anno Fekkes