Actieplan Scheveningen om tweede helse zomer te voorkomen

Scheveningen heeft een zware zomer achter de rug. De drukte, de verkeersproblemen en het geweld van afgelopen zomer is onacceptabel. Na verschillende demonstraties en noodkreten van de bewoners hebben D66, VVD, CDA, Partij voor de Dieren, PVV, ChristenUnie/SGP en SP het initiatief genomen om een actieplan voor Scheveningen op te stellen.

Slimme oplossingen
“We zijn echt wel wat gewend” zegt D66-raadslid en Scheveninger Dennis Groenewold namens de partijen. “Maar het gaat nu te ver. We moeten voorkomen dat dit volgens jaar weer gebeurt”. Met input van bewoners hebben de partijen samen een actieplan opgesteld om de problemen aan te pakken. “We hebben maar zoveel handhavers, dus we moeten extra slim zijn met hoe we ze inzetten”, stelt Groenewold. “Bewoners zien wat er fout gaat, maar weten niet waar ze precies met die klachten naartoe moeten. Als we die bewoners beter met de politie en boa’s verbinden via een meldpunt weten de handhavers exact waar de problemen zijn en hebben de bewoners weer het gevoel dat ze grip hebben op hun wijk”.

Scheveningen leuk en leefbaar houden
Het verkeer is een ander probleem dat slimme oplossingen vereist. Groenewold: “Afgelopen zomer stond het verkeer zelfs in de woonwijken vast waardoor de hulpdiensten daar niet naartoe konden. Daarom moet het op de drukste dagen alleen nog mogelijk zijn voor de bewoners en hun bezoek in de woonwijken te parkeren. De toeristen kunnen vanuit de garages en bestemde parkeerplekken dan met pendelbusjes overal naartoe.” Daarnaast willen de partijen dat geluidsoverlast van het verkeer wordt aangepakt. “We focussen nu eerst op veiligheid en verkeer”, zegt Groenewold. “Maar dit is nog maar het begin. We blijven samen met de bewoners zoeken naar manieren om Scheveningen leuk en leefbaar te houden”.

Lees het volledige Actieplan Scheveningen hier