D-Café Vechtscheidingen en jeugdzorg

Beeld: Pixels.com

Niet minder dan tweederde van alle jeugdzorg wordt ingezet bij kinderen en jongeren van wie de ouders in een vechtscheiding verwikkeld zijn. De effectiviteit van een groot deel van deze interventies is niet aangetoond, zo blijkt uit onderzoek. Tegelijkertijd zijn er forse wachtlijsten voor jongeren met serieuze problemen als anorexia, ernstige depressie of zelfs suïcidedreiging.

Hoe kan dit beter? Over deze vraag buigen twee experts zich op het D-café, georganiseerd door D66 Den Haag op 12 oktober om 20.00 uur. 

Gedragswetenschapper Cora Bakker van Jeugdbescherming West (één van de grootste jeugdhulpaanbieders in de regio Haaglanden), deelnemer aan het programma Scheiden zonder schade, legt uit wat jeugdhulpmedewerkers doen met en rond kinderen die verwikkeld zijn geraakt in de vechtscheiding van hun ouders. Inclusief een ‘inside’ antwoord op de vraag: hoe kan het beter en wat is daarvoor nodig? Wat kunnen jeugdhulporganisaties doen, wat zou de gemeente Den Haag moeten veranderen en wat moet er landelijk aangepakt worden.

Jeugdombudsman (vrouw eigenlijk) Yvette Nass van de gemeente Den Haag laat haar licht schijnen op cases en signalen rond vechtscheidingen en jeugdhulp die haar bureau hebben bereikt. In haar betoog zal de vraag centraal staan wat jongeren nu eigenlijk echt nodig hebben als hun ouders in een ‘complexe scheiding’ verzeild zijn geraakt.

Aanmelden niet nodig.