Voorliggend veld – Motie D66

We zijn blij om te delen dat onze motie over het voorliggend veld afgelopen raadsvergadering is aangenomen! Dit betekent een cruciale stap voorwaarts in het waarborgen van essentiële sociale voorzieningen voor onze inwoners, zowel op korte als lange termijn. We zijn vastberaden om onze gemeenschap te ondersteunen en te versterken, ongeacht de uitdagingen die voor ons liggen. 💬💡

Hoe zorgen we dat dit jaar WijZijn met het werk door kan gaan?

Vanaf dit jaar, 2024, zijn we al in actie. De raad heeft besloten om €850.000,- uit de stelpost indexatie te reserveren om het jongerenwerk en de ‘er-op-af’ teams van WijZijn te blijven ondersteunen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat geen enkel individu of gezin in onze gemeenschap wordt achtergelaten zonder de nodige steun en begeleiding.
Maar we kijken ook verder, naar de toekomst vanaf 2026. We gaan grondig onderzoeken welke financieringssystematiek het meest geschikt is voor het sociaal werk, met het oog op duurzaamheid en effectiviteit.

Hoe gaan we de toekomst borgen?

Daarnaast streven we naar een nieuwe subsidieverordening die recht doet aan de diverse activiteiten en doelstellingen van verschillende organisaties, met speciale aandacht voor hun waardevolle preventieve rol.

We zullen ook een deel van het maatwerkbudget verschuiven naar het voorliggend veld, zodra het plan van aanpak voor deze verschuiving gereed is. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat onze middelen op een effectieve manier worden ingezet voor het welzijn van onze gemeenschap.

Nauwe samenwerking

Door nauw samen te werken met partners in het voorliggende veld zullen we maatschappelijke doelen en effecten nauwlettend monitoren en transparant delen via een dashboard, zodat zowel inwoners als de gemeente op de hoogte zijn van de voortgang en resultaten.

Dank aan alle betrokkenen en medeindieners voor hun steun en inzet. Samen bouwen we aan een inclusieve en veerkrachtige gemeenschap! 💚🏡