Lara Krijger

Lara Krijger - Beeld: Lara Krijger

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn profiel om mij beter te leren kennen!

  • 26 jaar
  • Bergen op Zoom
  • Zij/haar

Mijn naam is Lara Krijger, ik ben opgegroeid in het mooie Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is voor mij altijd een warme stad geweest, waar ik heb mij heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Daarom zet ik mij graag actief in voor een veilige en inclusieve gemeente, waar iedereen zich thuis mag voelen en de kans krijgt om te bloeien. Om deze reden ben ik lid geworden van D66; ik geloof dat met een positieve instelling Bergen op Zoom de warme stad kan blijven waar iedereen zo van houdt.

Gedurende mijn middelbareschooltijd aan Gymnasium ‘t Juvenaat ben ik geïnteresseerd geraakt in maatschappelijke vraagstukken en de Nederlandse politiek, en daarom heb ik meerdere keren meegedaan aan de regionale en nationale jeugddebatten. Na mijn middelbareschooltijd ben ik Criminologie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarbij ik me nog verder heb verdiept in hoe landelijk en lokaal beleid écht kan bijdragen aan veilige en leefbare gemeenten. Naast mijn studie Criminologie heb ik ook de bachelor Rechtsgeleerdheid behaald. Momenteel rond ik mijn master Criminologie af, waarbij ik mij specialiseer in georganiseerde/ondermijnende criminaliteit en terrorisme. Momenteel ben ik werkzaam als wetenschappelijk docent Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In mijn dagelijks leven ben ik dus veel bezig met maatschappelijke en criminologische vraagstukken, wat de reden is dat ik mij in de lokale politiek onder andere bezig hou met problemen omtrent handhaving, criminaliteit en veiligheid. Daarnaast zal ik mij vooral bezighouden met vraagstukken over het sociaal domein.

Na mijn middelbareschooltijd ben ik in Bergen op Zoom blijven wonen, terwijl veel van mijn medeleerlingen verhuisden naar grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht om daar te studeren en/of te werken. Mijn ervaring is dat te veel van hen niet terugkeren naar Bergen op Zoom, en dat vind ik erg jammer. De gemeente Bergen op Zoom vergrijsd in rap tempo, terwijl diversiteit in leeftijdsgroepen juist zo waardevol is voor het bedrijfsleven, de politiek en het bruisende karakter van de stad. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om Bergen op Zoom een aantrekkelijke stad te maken voor starters, bijvoorbeeld door goede baankansen, het aanbieden van betaalbare huizen, goed onderwijs en het realiseren van voldoende recreatiemogelijkheden. Naar mijn mening zullen deze ontwikkelingen niet alleen jongeren in onze gemeente ten gunste komen; ook inwoners uit andere leeftijdsgroepen zullen de voordelen ervaren van een warme en bruisende stad!