Wesley Janssens – Looijs

Wesley Janssens – Looijs - Beeld: D66 Bergen op Zoom

Leuk dat je even de tijd neemt om mij beter te leren kennen! Ik ben Wesley en woon sinds 2017 in Bergen op Zoom. Sinds een aantal jaren ben ik lid van D66. Mijn interesse voor de (lokale) politiek en mijn prettige ervaringen met Bergen op Zoom hebben ervoor gezorgd dat ik voor D66 Bergen op Zoom actief ben geworden. Ik geniet er werkelijk van om in deze gezellige gemeente te wonen en wil mezelf graag inzetten voor onze mooie gemeente.

  • 27 jaar
  • Bergen op Zoom
  • Hij/hem

Nu vraag jij je natuurlijk af wie ik eigenlijk ben? Ik zal mezelf even kort voorstellen. Samen met mijn man en twee katten woon ik nu een aantal jaren in de gemeente Bergen op Zoom. Als student ben ik vanuit de gemeente Tholen verhuisd naar Bergen op Zoom. Momenteel ben ik in de avonduren nog steeds student. In mijn vrije tijd kijk ik, zoals iedereen, wat Netflix, daarnaast lees ik graag.
 
Waarom verhuizen van Tholen naar Bergen op Zoom? Nou waarom niet kan je beter vragen! Ik was er vrij snel van overtuigd dat dit de plek voor mij was. Een gezellige gemeente waar altijd wel wat te doen is, buiten de coronatijd dan natuurlijk. Daarnaast is onze gemeente een prettige woonomgeving, we hebben een groen en omvangrijk buitengebied, genoeg cultuur, dichtbij steden als Rotterdam en Antwerpen, voorzieningen die ik eerder niet had en de mensen zijn gezellig.
 
Kortom een keuze waar ik nog steeds achtersta.

Mijn favoriete boek en politieke filosofie

‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Het boek beschrijft op een goede manier de negatieve mindset die er bij ons allemaal wel eens insluipt. Ik ben er echter van overtuigd, zeker na het lezen van dit boek, dat (bijna) iedereen een goede wil heeft en ook echt wat wil maken van zijn leven. Ik vind dat dit ook goed aansluit op de filosofie van D66. Laat iedereen in zijn waarde en ga uit van het positieve.
 
Neem bijvoorbeeld iemand die werkloos is geworden. We moeten niet een doos vol met regels en beleid opentrekken om maar te proberen deze persoon terug in de arbeidsmarkt te krijgen. Je kan er bijna altijd vanuit gaan dat deze persoon wil werken, zijn steentje aan de samenleving wil bijdragen. Creëer juist ruimte voor deze persoon om zichzelf te (her)ontwikkelen en de kansen te pakken die er zijn. Zodat deze persoon, met een beetje hulp als het nodig is, zijn plek op de arbeidsmarkt weer kan vinden.

Welke kansen zie ik voor Bergen op Zoom?

Zoals wellicht uit mijn intro al blijkt, vind ik Bergen op Zoom een prettige woonstad. Ik zie vooral kansen om dit verder uit te bouwen en te waarborgen. Een gemeente waar je fijn kan wonen, op een groene manier en waar iedereen zich thuis voelt.

Uiteraard zijn gezonde financiën belangrijk, maar dit moet niet het enige punt zijn waarover we met zijn allen praten. We moeten oog blijven hebben voor de voorzieningen in onze gemeente, werkgelegenheid en klimaat, uiteraard binnen de financiële kaders.

Kortom ik wil mijzelf met D66 inzetten om de culturele- en woonvoorzieningen goed beschikbaar te houden, dat burgers echt worden geholpen door de gemeente, bedrijven voldoende kansen krijgen en dat we flinke stappen zetten voor het klimaat.